سال انتشار: 1400
محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی سیره علوی در ایران
کد COI مقاله: ICATI01_020
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 89
فایل این مقاله در 23 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 23 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی فقهی حقوقی احکام بینه با مسئولیت کیفری و مدنی آن
چکیده مقاله:
بینه جایگاه ویژه ای در نزد فقها دارد و در دو معنی استعمال می شود، به معنی اعم آن که در این معنی بینه بهمعنی لغوی خویش استعمال شده است ، یعنی هر چیزی که بتواند مجهولی را اثبات کند ، بینه است و بینه به معنیاخص آن که شامل شهادت دو شاهد عادل مرد و یا شهادت یک شاهد عادل مرد به علاوه شهادت دو شاهد عادلزن می شود . بینه شخصی همان شهادت است و اصطلاحا عبارت است خبر «از قطعی از حقی به نفع یکی ازطرفین و به زیان» دیگری. در نظام حقوقی اسلام، همانند بسیاری از نظام های حقوقی، ادله اثبات، اهمیت زیادیدارد و در میان این ادله، دلیل شهادت و گواهی شاهدان، به طور ویژه در مباحث فقهی و حقوقی مورد توجه و بحثقرار گرفته است. یکی از مباحث مورد بحث در شاهد، صفات و شرایطی است که شاهد باید دارا باشد تا شهادتوی در دادگاه پذیرفته شود. بنابر نظر مشهور فقهای شیعه، شاهد باید دارای شروط بلوغ، عقل، اسلام، طهارت مولد،عدالت و انتفاء تهمت باشد تا شهادت وی در دادگاه مورد پذیرش قرار گیرد. عدالت شاهد در ادی شهادت ، بهمعنی اخص آن، که فقها فرمودند (ملکه نفسانی است که اجتناب از گناهان کبیره وترک اصرار بر گناهان صغیرهدارد)، مد نظر نیست ، بلکه همان که شاهد ظاهر الصلاح باشد و مردم از او به صلاح و نیکی یاد کنند ، برای ادایشهادت کافی است .ایمان یکی دیگر از شرایط شاهد است منظور از ایمان شاهد ، ایمان به معنای اخص آن (شیعهاثنی عشری) نیست ، بلکه همین که شاهد مسلمان باشد و مسلمان بودن او برای قاضی احراز شود ، برای شهادتدادن کافیست.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا ICATI01_020 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1360878/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:رضی پور، لیلا و احمدی، اکبر و علی افضل نژاد، ناصر،1400،بررسی فقهی حقوقی احکام بینه با مسئولیت کیفری و مدنی آن،اولین کنفرانس بین المللی سیره علوی در ایران،تهران،https://civilica.com/doc/1360878
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1400، رضی پور، لیلا؛ اکبر احمدی و ناصر علی افضل نژاد)
برای بار دوم به بعد: (1400، رضی پور؛ احمدی و علی افضل نژاد)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- رابطه جهت گیری مذهبی و تاب آوری با رضایت از زندگی زنان خانه دار
- نقش موسیقی و ریتم در سیمای معنوی بشریت پس از اسلام
- قران و بهبود تعاملات اجتماعی
- پیامبر پرچم دار وحدت در جامعه جهانی
- دیدگاه های فقهی ملااحمد نراقی ومیرزا مسیح استر ابادی و شیخ جعفر کاشف الغطا در مورد ولایت فقیه
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.