نقش روش تدریس ساخت گرایی در بهبود کیفیت تدریس

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی علوم اجتماعی،روانشناسی، علوم تربیتی و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: SPESHCONF01_115
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 305
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ناصر محمدی احمدآبادی

استادیار گروه روانشناسی و علوم تربیتی

فریده صفایی قیری

کارشناسی ارشد، رشته برنامه ریزی درسی، دانشگاه پیام نور تفت

چکیده

زمینه و هدف: در زمینه تدریس به یادگیرندگان روش های مختلفی وجود دارد. هر کدام از این روش ها دارای کاربرد، جایگاه معایب و مزایای متعددی است. این با هدف نقش روش تدریس ساخت گرایی در بهبود کیفیت تدریس به انجام رسیده است.روش: این مقاله مروری بوده و اطلاعات مربوط به آن از طریق جستجوی مقالات فارسی و انگلیسی زبان، بر اساس اهداف اصلی مطالعه در داده پایگاه های معتبر علمی، Magiran، SID، Web of Sciences وGoogle Scholar و نیز مطالعات کتابخانه ای با کلید واژه های روش تدریس، سنتی، نوین و فرآیند فکری مورد جستجو قرار گرفت. یافته ها: یافته ها حاکی از آن است که روش تدریس ساخت گرایی در امر یادگیری هم به دانش اموز و هم به معلم کمک می کند. این روش تدریس که جایگزینی برای روش های تدریس سنتی است، نگرش مثبتی نسبت به یادگیری ایجاد کرده و منجر به افزایش پیشرفت تحصیلی و و انگیزه یادگیری در دانش آموزان خواهد شد. بیشترین تاثیر روش ساخت گرایی در پژوهش های مختلف منوط به دروس علوم، ریاضی و شیمی است و چنانچه طبق اصول آموزشی خود پیش رود، تاحد زیادی کیفیت تدریس معلمان و یادگیری دانش آموزان را افزایش خواهد داد.نتیجه گیری: نتایج به دست آمده حاکی از آن بود که روش تدریس ساخت گرایی بر عملکرد تحصیلی، انگیزه یادگیری، نگرش تحصیلی، درک مفهومی، مهارت حل مساله، یادگیری خلاقانه، یادگیری مشارکتی، یادداری و استفاده از ابزارهای چند رسانه ای موثر می باشد.

کلیدواژه ها

روش تدریس، ساخت گرایی، کیفیت تدریس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.