دادرسی اداری اختلافات مالیاتی، ابزاری در راستای کاهش وقفه مالیاتی (مطالعه تطبیقی ایران و ایالات متحده آمریکا)
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: فصلنامه پژوهش های نوین حقوق اداری، دوره: 3، شماره: 9
- کد COI اختصاصی: JR_MAIR-3-9_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 331
نویسندگان
دانشجوی رشته حقوق عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، سمنان، ایران
استادیار گروه حقوق دانشگاه آزاد اسلامی ، سمنان، ایران
دانشیار گروه فقه و حقوق، دانشگاه آزاد اسلامی، سمنان، ایران
چکیده
چکیدهفاصله مابین زمان مقرر پرداخت مالیات و پرداخت واقعی آن را وقفه می گویند. بسیاری از پرونده ها، هنگام طرح در رسیدگی های اداری و هیات های حل اختلاف، مودی را اقناع ننموده و به تبع آن، ارسال حجم عظیمی از پرونده ها به دیوان عدالت، تاثیری در نتیجه امر نداشته و موجب تطویل زمان و تاخیر در قطعیت مالیاتها می شود. نظام دادرسی اداری کارآمد می تواند حل و فصل اختلافات را تسریع و از ایجاد وقفه از بابت تاخیر در وصول بکاهد. کارآمدی نخستین مرحله دادرسی با استفاده از ظرفیت حداکثری مواد (۲۳۸) ق.م.م و (۲۹) ق.م.ب.ا.ا در جهت رفع اختلافات و جلوگیری از ورود پرونده به هیاتها و تعیین سقف پرونده هایی که در هیاتها مطرح می شود، منجر به تحقق حداکثری و به حداقل رساندن شکاف درآمدهای مالیاتی می گردد. این در حالی است که حق اعتراض به مثابه مهمترین حقوق می بایست در کلیه مراحل تضمین گردد. دیوان عدالت به وظیفه اصلی خود، نظارت بر اعمال اداری، متمرکز می شود. این مقاله در پی آن است با التفات به اصلاح نظام مالیاتی و نگاهی به نظام مالیاتی آمریکا، برخی از راهبردهای عملی تعیین شده در آن را به عنوان الگویی کاربردی مورد توجه قرار دهد.کلیدواژه ها
آمریکا, حق اعتراض, دادرسی اداری مالیاتی, وقفه مالیاتیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.