مقایسه احساس تنهایی و عوامل مرتبط با آن در سالمندان شهری و روستایی شهرستان بهشهر

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: مجله سالمندشناسی، دوره: 4، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JOGE-4-1_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 269
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عیسی صالحی تیلکی

Mazandaran University of Medical Sciences

احترام السادات ایلالی

Mazandaran University of Medical Sciences

زهره ترقی

Mazandaran University of Medical Sciences

نورالدین موسوی نسب

Mazandaran University of Medical Sciences

چکیده

 مقدمه: اطلاعات کمی در مورد ویژگی های احساس تنهایی سالمندان شهری و روستایی وجود دارد. هدف از انجام این پژوهش، تعیین مقایسه ای احساس تنهایی و عوامل مرتبط با آن در سالمندان شهری و روستایی مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهرستان بهشهر سال ۹۷ بود.  روش ها: در این مطالعه توصیفی-تحلیلی، ۲۸۰ سالمند ساکن منزل شهرستان بهشهر با روش تصادفی سیستماتیک انتخاب شدند. پس از اخذ رضایت نامه شفاهی از افراد، گردآوری اطلاعات با استفاده از پرسشنامه ی احساس تنهایی عاطفی- اجتماعی بزرگسالان، پرسشنامه فعالیت های روزمره زندگی ابزاری و پرسشنامه جمعیت شناختی- طبی انجام شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه ۲۲ و آزمون تی مستقل، مان ویتنی، آنالیز واریانس، کروسکال والیس و تحلیل رگرسیون چند گانه خطی گام به گام صورت گرفت.   یافته ها: میانگین نمره احساس تنهایی کل در سالمندان ساکن شهر و روستا به ترتیب برابر با ۳۴/۸ ± ۰۰/۳۳ و ۸۹/۹ ± ۵۷/۳۳ بود و اختلاف معنی داری نداشت(۰۵/۰p> ). میانگین نمره زیر حیطه عاطفی احساس تنهایی در سالمندان روستایی به طور معنی داری بیش تر از سالمندان شهری بود(۰۵/۰P< ). نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه خطی گام به گام نیز نشان داد، وضعیت تاهل بیشترین تاثیر را در میزان احساس تنهایی سالمندان شهری و روستایی داشت.   نتیجه گیری: با توجه به شیوع بالای احساس تنهایی در سالمندان، انجام مطالعات بیش تر و طراحی مداخلات آموزشی- مشاوره ای- حمایتی  جهت مقابله با احساس تنهایی سالمندان و پیشگیری از پی آمدهای نامطلوب آن توصیه می شود.  

کلیدواژه ها

Elderly, Loneliness, Urban, Rural, Related Factors., سالمندی, احساس تنهایی, شهری, روستایی, عوامل مرتبط

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.