بررسی همبستگی اضطراب مرگ با توانایی خودمراقبتی در سالمندان مبتلا به بیماری انسدادی مزمن ریه مراجعه کننده به بیمارستان مسیح دانشوری در سال ۱۳۹۷

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: مجله سالمندشناسی، دوره: 4، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JOGE-4-3_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 319
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سامیه مجیدی

Shahid Beheshti University of Medical Sciences

فریبا بلورچی فرد

Shahid Beheshti University of Medical Sciences

رقیه اسمعیلی

Shahid Beheshti University of Medical Sciences

زهرا ذوالقدر

Shahid Beheshti University of Medical Sciences

چکیده

مقدمه: در افراد سالمند شیوع بیماری­های مزمن از جمله بیماری انسدادی مزمن ریوی (COPD[۱]) بالا است. COPD باعث ایجاد مشکلات زیادی از جمله تنگی­نفس، خستگی، افسردگی، سوء­تغذیه و محدودیت فعالیت­های روزانه و ایجاد اضطراب­مرگ می­شود که می­تواند بر توانایی خود­مراقبتی بیماران تاثیر بگذارد. روش: این پژوهش یک مطالعه توصیفی همبستگی می باشد که با همکاری ۱۲۸ سالمند دارای بیمار COPD مراجعه کننده به بیمارستان مسیح دانشوری شهر تهران به شیوه نمونه گیری در دسترس، انجام یافت. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه ی اطلاعات دموگرافیک، پرسشنامه اضطراب مرگ تمپلر و پرسشنامه خود­مراقبتی سالمندان بود. تجزیه تجلیل داده ها در نرم افزار SPSS V.۱۶ و با استفاده از آزمون­های همبستگی اسیپرمن، آنالیز واریانس یک طرفه و تی مستقل انجام شد. یافته­ ها: میانگین و انحراف­معیار نمره­ی کلی اضطراب مرگ در بیماران زن و مرد سالمند ۳/۸±۰۹/۶۰ از محدوده­ی نمره­ی قابل کسب ۱۵-۷۵ بود. میانگین و انحراف­معیار نمره کلی خودمراقبتی در بیماران زن و مرد سالمند ۸۵/۴±۸۹/۹۴ از محدوده­ی نمره­ی قابل کسب ۴۰-۱۶۰ بود. بر اساس نتایج حاصل از آزمون همبستگی اسیپرمن، بین اضطراب مرگ و خود مراقبتی (۰۰۱/۰p=، ۵۹۰/۰-= r) همبستگی منفی و معنی داری وجود  دارد. نتیجه­گیری: نتایج مطالعه ما نشان داد که میزان اضطراب مرگ درسالمندان مبتلا به بیماری COPD بالا است. هم چنین توانایی خود مراقبتی در آن ها پایین است  .  

کلیدواژه ها

self-care, elderly, anxiety., خود­مراقبتی, سالمندان, اضطراب

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.