بررسی رابطه ادراک از محله با مشارکت اجتماعی سالمندان در شهر کرمان در سال ۱۳۹۸
عنوان مقاله: بررسی رابطه ادراک از محله با مشارکت اجتماعی سالمندان در شهر کرمان در سال ۱۳۹۸
شناسه ملی مقاله: JR_JOGE-5-4_006
منتشر شده در در سال 1399
شناسه ملی مقاله: JR_JOGE-5-4_006
منتشر شده در در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:
محمدصادق حسینی دولت آبادی - shahid bahonar univrsity
سعیده گروسی - shahid bahonar univrsity
داریوش بوستانی - shahid bahonar
خلاصه مقاله:
محمدصادق حسینی دولت آبادی - shahid bahonar univrsity
سعیده گروسی - shahid bahonar univrsity
داریوش بوستانی - shahid bahonar
مقدمه: با توجه به لزوم سالمندی سالم و فعال و اهمیت مشارکت اجتماعی سالمندان، مطالعه در حوزه مشارکت اجتماعی سالمندان لازم است. این تحقیق با هدف تعیین رابطه ادراک از محله با مشارکت اجتماعی سالمندان در شهر کرمان در سال ۱۳۹۸ انجام شده است.
روش: این تحقیق از نوع توصیفی- تحلیلی است. جامعه آماری تحقیق حاضر شامل افراد ۶۵ ساله و بیشتر شهر کرمان بود که بر اساس نتایج سرشماری ۳۸۸۴۰ نفر بودند.۳۸۰ نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند و اطلاعات توسط پرسشنامه پژوهشگر ساخته گردآوری گردید. برای تعیین روایی پرسشنامه از روش روایی صوری وبرای تعیین پایایی از روش همبستگی درونی استفاده شد.cvi به دست آمده ۹۳/۰ و آلفای کرونباخ ۸۵۲/۰ بود. پرسشنامه ها پس از کسب رضایت آگاهانه از سالمندان توسط محقق تکمیل گردید. داده ها به کمک برنامه SPSS v.۲۱ با استفاده از آزمونهای آماری مناسب تحلیل شدند.
یافته ها: مشارکت اجتماعی افراد موردمطالعه در سطح متوسط بود که با افزایش سن میزان مشارکت کاهش می یافت (۴۹۶/۰-= R., ۰۰۱/۰P<).. متغیر مستقل اعتماد به اعضای محله (۰۰۱/۰P<،۵۲۱/۰= Beta) مهم ترین متغیر اثر گذار بر مشارکت اجتماعی بود. سپس به ترتیب متغیر امکانات محله با (۰۰۲/۰P<، ۴۶۱ /۰= Beta)، سن (۰۰۱/۰P<، ۴۹۳/.-= Beta) و حس تعلق به محله (۰۰۱/۰P< ۲۵۳/۰= Beta) بیشترین تاثیرات را بر مشارکت اجتماعی داشتند.
نتیجه گیری: نتایج تحقیق نشان داد که اکثر سالمندان مورد مطالعه در شهر کرمان مشارکت اجتماعی متوسطی داشته اند. از بین تمام عوامل پیش بینی کننده مشارکت اجتماعی سالمندان، اعتماد، ادراک از امکانات محله، حس تعلق و سن موثرترین متغیرها شناخته شدند. با توجه به نقش مهم مشارکت اجتماعی در بهبود کیفیت زندگی سالمندان و ارتقای سلامتی، یافته های این تحقیق در راستای بهینه سازی شرایط زیست محله ای (شرایط اجتماعی و شرایط ساختاری و فیزیکی) سالمندان می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
کلمات کلیدی: Social participation, Aged, Neighborhood, Social Perception , مشارکت اجتماعی؛ سالمند؛ محله؛ ادراک اجتماعی
صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1360502/