طراحی الگوی بازاریابی گردشگری پزشکی به روش فراترکیب

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه راهبردهای مدیریت در نظام سلامت، دوره: 6، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_MSHS-6-3_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 245
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا پاشایی فر

Ph.D. student of Business Management, Department of Marketing Management, Tabriz Branch, Islamic Azad University, Tabriz, Iran

مجتبی رمضانی

۲Assistant Professor, Department of Business Management, Bonab Branch, Islamic Azad University, Bonab, Iran

علی جنتی

Professor, Department of Health Management and Policy, School of Management and Medical Informatics, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran

یعقوب علوی متین

Assistant Professor, Department of Business Management, Tabriz Branch, Islamic Azad University, Tabriz, Iran

حسین بوداقی خواجه نوبر

Assistant Professor, Department of Business Management, Tabriz Branch, Islamic Azad University, Tabriz, Iran

چکیده

زمینه و هدف: گردشگری پزشکی و بهداشتی امروزه از روبه رشدترین بخش های صنعت گردشگری جهان است که باعث شده سازمان های دست اندرکار و کشورهای علاقه مند به توسعه گردشگری توجه خود را به این بخش از صنعت گردشگری جلب و برای آن برنامه ریزی کنند. از این رو هدف این پژوهش طراحی الگوی بازاریابی گردشگری پزشکی به روش فراترکیب در استان آذربایجان شرقی ایران بود. روش پژوهش: مطالعه حاضر به صورت پژوهش فراترکیب در چندین مرحله در استان آذربایجان شرقی ایران طراحی شد. بدین ترتیب که بعد از شناسایی مقولات، مفاهیم و کدهای بازاریابی گردشگری پزشکی و ارزیابی روایی و پایایی آن، مدل مفهومی اولیه تحقیق شکل گرفت. از ۱۰۰ مطالعه ی بازیابی شده نهایتا ۸ مطالعه ی کاملا مرتبط با هدف مطالعه برای انجام فراترکیب وارد شدند. در سطح تجزیه و تحلیل و به منظور ارائه الگوی بازاریابی گردشگری پزشکی، از روش پژوهشی کیفی فراترکیب سندلوسکی و بارسو (۲۰۰۶) استفاده شد. یافته ها: مدل پژوهش حاضر متشکل از ۵ بعد، ۱۰ مولفه و ۴۰ شاخص بود که می تواند الگوی بازاریابی گردشگری پزشکی را نمایش دهد. ۵ بعد اصلی شامل؛ کیفیت خدمات پزشکی و گردشگری، قیمت خدمات پزشکی و گردشگری، توسعه گردشگری و پزشکی، امکانات و تجهیزات پزشکی و گردشگری و فناوری اطلاعات و ارتباطات بود. نتیجه گیری: نتایج تحقیق نشان می دهد که ابعاد، مولفه ها و شاخص های استخراجی از روش فراترکیب مورد تایید جامعه خبرگان می باشد. یافته های حاصل، الگو و دیدگاه جدیدی در راستای چگونگی بازاریابی گردشگری پزشکی برای صنعت گردشگری در استان آذربایجان شرقی ایران ارائه می کند که برای مدیران، برنامه ریزان و سیاستگذاران نظام سلامت کمک کننده خواهد بود.

کلیدواژه ها

Marketing, Medical tourism, Meta-Synthesis method, بازاریابی, گردشگری پزشکی, روش فراترکیب

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.