بررسی وضعیت مکانیزاسیون خاک ورزی با بکارگیری تراکتور و گاوآهن متداول در استان چهارمحال و بختیاری

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: سومین کنفرانس دانشجویی مهندسی ماشینهای کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: SCAME03_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1048
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزاد آزادشهرکی

عضو هیئت علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طب

هوشنگ افضلی

دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیزاسیون کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ش

محمود صفری

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات فنی ومهندسی کشاورزی

چکیده

افزایش بهره وری تولید، کاهش هزینه ها و کاربری مطلوب ماشینها مستلزم استفاده از روشهای موزون و بکارگیری ضرایب ومعیارهای فنی و اقتصادی منطبق بر شرایط کشاورزی هر منطقه است. در این طرح تحقیقاتی به منظور تعیین چنین ضرایب و شاخص هایی از نمونه برداری میدانی شامل 42 نمونه برای تراکتورهای رایج در استان چهارمحال و بختیاری استفاده شد. و ضرایب و شاخصهای مکانیزاسیون مرتبط با عملیات شخم که در ارائه الگوهای مکانیزاسیون جهت گسترش و توسعه محصولات غالب که در درآمد زارعین نقش اساسی دارد، مورد نیاز است مشخص گردید. نتایج تحقیق نشان داد که در این استان متوسط تعداد ساعت کار سالیانه تراکتورهای رایج 611 ساعت و سطح مکانیزاسیون 0/26 اسب بخار در هکتاربوده که تقریباً نصف سطح مکانیزاسیون کشوراست. درجه مکانیزاسیون عملیات خاک ورزی اولیه 100 % و خاک ورزی ثانویه 85 % می باشد. تعداد تراکتور موردنیاز استان برای رسیدن به سطح مکانیزاسیون 1/5 اسب بخار در هکتار 3586 تراکتور با توان اسمی 75 اسب بخار است. همچنین نتایج اندازه گیری متوسط کشش مالبندی و توان مالبندی مورد نیاز در دو نوع تراکتور رایج استان (مسی فرگوسن 285 و یونیورسال 650 برای انجام شخم با گاو آهن برگرداندارسه خیش(ساخت خراسان) به ترتیب 14 و 16/4 کیلونیوتن و 21/8 و 23/2 اسب بخار به ترتیب در سرعت متوسط 4/2 و 3/8 کیلومتر برساعت و با متوسط عمق شخم 22/5 سانتیم تر تعیین شد

کلیدواژه ها

مکانیزاسیون، سطح مکانیزاسیون، درجه مکانیزاسیون، توان مالبندی، کشش مالبندی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.