تاثیرتعداد دفعات پادلینگ برروی وزن مخصوص ظاهری ومیزان نفوذپذیری اب وعملکردبرنج دراراضی شالیزار

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: سومین کنفرانس دانشجویی مهندسی ماشینهای کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: SCAME03_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 988
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالفضل هدایتی پور

عضو هیات علمی ومحقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی

منصور بهرامی

کارشناس ومحقق معاونت موسسه فنی ومهندسی کشاورزی ایران تحقیقات برنج ک

چکیده

به منظور بررسی تاثیر تعداد دفعات پادلینگ و همچنین نوع ادوات به کار برده شده بر روی خواص فیزیکی خاک و عملکردمحصول 6 تیمار مختلف روش پادلینگ انجام شد. شخم اولیه برای کلیه تیمارها به وسیله گاوآهن برگرداندار و در اوائل بهار انجام شد.این تیمارها عبارتند از پادلینگ بوسیله روتاری پشت تراکتوری( 2مرتبهT1 پادلینگ بوسیله روتاری پشت تراکتوری ( 3مرتبه T2 پادلینگ بوسیله روتاری پشت تیلری ( 4 مرتبهT3 -4 پادلینگ بوسیله دیسک ( 3 مرتبه ) 4T پادلینگ بوسیله دیسک ( 4 مرتبهT5 _پادلینگ بوسیله دیسک( 5مرتبهT6 نوع طرح بکار برده شده طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکراردرنظرگرفته شد . وزن مخصوص ظاهری دردوعمق 5 و 10 سانتیمتر, نفوذپذیری و عملکرد محصول اندازه گیری شد. نتایج نشان می دهد میزان نفوذپذیری با افزایش تعداد دفعات پادلینگ درهر دوروش افزایش می یابد و تاثیر تیمارهای اعمال شده در سطح 5 درصدمعنی دار می باشد.کمترین میزان نفوذ پذیری مربوط به تیمار اولT1 می باشد. اختلاف بین وزن مخصوص ظ اهری و عملکرد معنی دار نمی باشد . با این حال کمترین وزن مخصوص درعمق 5 سانتیمتر مربوط به تیمار T6 و بیشترین آن تیمارT4 می باشد. نتایج طرح نشان می دهد در روش استفاده از دیسک با افزایش تعداد دفعات پادلینگ وزن مخصوص ظاهری کاهش می یابد ولی در ارتباط با روش استفاده از روتاری عکس این حالت روی میدهد همچنین نتایج نشان داد که افزایش دفعات انجام گل خرابی نه تنها باعث افزایش عملکرد نمی شود بلکه باعث صرف انرژی و وقت بیشتری می شود. تعداد دفعات مناسب برای دیسک 3 مرتبه و برای روتاری 2 مرتبه م یباشد

کلیدواژه ها

گل خرابی، خاک ورزی، خصوصیات فیزیکی خاک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.