استخراج خطوط مرکزی رگ های شبکیه چشم با استفاده از ویژگی های توپوگرافیکی و فیلترهای جهت دار

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: مجله هوش محاسباتی در مهندسی برق، دوره: 3، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_ISEE-3-1_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 212
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا خرقانیان

- مربی، دانشکده مهندسی کامپیوتر- دانشگاه صنعتی شاهرود- شاهرود - سمنان- ایران

علیرضا احمدی فرد

استادیار، دانشکده مهندسی برق و رباتیک- صنعتی شاهرود- شاهرود - سمنان- ایران

چکیده

  در این مقاله مسئله استخراج رگ های شبکیه چشم را از تصویر شبکیه مورد مطالعه قرار داده ایم. از آنجایی که کانال سبز تصویر بهترین کنتراست بین رگ و غیر رگ را داراست، از این کانال برای جداسازی رگ ها استفاده کرده ایم. پس از ارتقاء تصویر معکوس کانال سبز، آن را به صورت یک رویه توپوگرافیکی در نظر گرفته و نقاط ناودانی بیرون را از آن استخراج می کنیم. این نقاط بر روی مرکز رگ ها قرار دارند. در حضور نویز پیش زمینه و توزیع غیر یکنواخت روشنایی در تصویر برداری ، مراکز رگ ها بدرستی استخراج نمی شوند. نقاط استخراج شده جدا از یکدیگر می باشند و تنها بخشی از خط مرکزی رگ را تشکیل می دهند. برای اتصال نقاط مجزا و گسترش آنها با هدف استخراج رگ های باریک روش جدیدی پیشنهاد شده است. در این روش بانکی از فیلتر های جهت دار طراحی نموده ایم که جهت مناسب برای رشد خط مرکزی رگ را تخمین می زند. به کمک این روش نقاط انتهایی رشته خطوط ناودانی رشد داده می شوند تا خطوط مرکزی رگ ها بصورت رشته های پیوسته گسترش یابند.   نتایج حاصل از آزمایشات بر روی پایگاه داده DRIVE نشان دهنده برتری روش پیشنهاد شده نسبت به روش های موجود است. این برتری با معیار صحت، میزان عدم اشتراک و حساسیت سنجیده شده است.

کلیدواژه ها

تصاویر شبکیه, جداسازی عروق, ویژگی های توپوگرافیک, گروه بندی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.