حذف نویز به صورت فعال در سیگنال های باند باریک و طیف گسترده به کمک تکنیک یادگیری کیو

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: مجله هوش محاسباتی در مهندسی برق، دوره: 4، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_ISEE-4-1_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 245
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهروز رئیسی

- دانشجوی دکتری - دانشکده برق و کامپیوتر - دانشگاه شیراز و کارشناس ارشد پژوهشکده مکانیک پژوهشگاه فضایی ایران- سازمان فضایی ایران- شیراز – ایران

شاپور گلبهار حقیقی

استادیار دانشکده برق و کامپیوتر – دانشگاه شیراز - شیراز – ایران

علی اکبر صفوی

- استاد دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه شیراز - شیراز – ایران

چکیده

چکیده: آلودگی صوتی یکی از معضلات جدی جوامع صنعتی است. هر چند روش های سنتی متکی بر جذب صوت کاربردهای فراوانی دارند، اما این روش ها در فرکانس های پایین کارایی لازم را ندارند. برای غلبه بر این مشکل روش های فعال برای حذف نویز ارائه شده اند. در این تحقیق، ایده جدیدی مبتنی بر یادگیری تقویتی برای کاهش نویز صوتی به صورت فعال پیشنهاد گردیده است. بدین منظور، برای حذف نویز به صورت فعال برای یک سیگنال تناوبی، یک روش پایه ارائه و سپس به گونه ای تکمیل گردید که برای سیگنال های چند آوایی باند باریک با تعداد هارمونیک بالا نیز عملکرد مناسبی داشته باشد. در گام بعدی سیگنال های طیف گسترده مد نظر قرار گرفته و با شکستن آن در حوزه فرکانس و کمک از یادگیری تقویتی مساله حل گردید. نکته مشترک و مثبت در کلیه روش ها، بی نیازی به مدل محیط برای پیاده سازی آن است. ترکیب روش یادگیری تقویتی و روش های سنتی در حذف نویز سیگنال های طیف گسترده نیز از حوزه های جدید مورد مطالعه در این مقاله است. در این حالت، سرعت پاسخ نسبت به حالت قبل ذکر شده در مقاله افزایش می یابد اما در عوض اطلاعاتی از دینامیک محیط مورد نیاز است. این رویه باعث می گردد که بر خلاف روش های قدیمی، سیستم خود را با تغییرات آهسته دینامیک سازگار نماید. صحت عملکرد هر روش با شبیه سازی تایید گردیده است.

کلیدواژه ها

حذف نویز فعال, سیگنال باند باریک, سیگنال پهن باند, یادگیری تقویتی, یادگیری کیو

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.