پیش بینی کوتاه مدت قیمت در بازار برق با درنظر گرفتن تاثیر تولید واحدهای بادی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: مجله هوش محاسباتی در مهندسی برق، دوره: 5، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_ISEE-5-1_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 266
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا آقاابراهیمی

- دانشیار، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر- دانشگاه بیرجند - بیرجند- ایران

حسین طاهریان

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر- دانشگاه بیرجند- بیرجند- ایران

سید ایمان ناظر کاخکی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر- دانشگاه بیرجند- بیرجند- ایران

محسن فرشاد

استادیار، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر- دانشگاه بیرجند - بیرجند- ایران

سعیدرضا گلدانی

استادیار، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر- دانشگاه بیرجند - بیرجند- ایران

چکیده

سیگنال قیمت برق در بازار رقابتی انرژی الکتریکی از اهمیت ویژه ای برای کلیه ی فعالیت های برنامه ریزی و بهره برداری برخوردار است. همچنین قیمت برق دارای ماهیت غیرقطعی است و عوامل متنوعی در کوتاه مدت و بلند مدت روی آن تاثیر می گذارند. عوامل فعال در بازار برق برای مدیریت ریسک در بازار نیاز به پیش بینی دقیق و موثر سیگنال قیمت برق دارند. با استفاده روزافزون از انرژی های تجدیدپذیر، به ویژه انرژی باد، قیمت نیز در بازار برق تحت تاثیر این عامل جدید قرار گرفته است؛ زیرا ماهیت متغیر تولید بادی، متعادل ساختن بلادرنگ تقاضای سیستم قدرت در برابر تولید را پیچیده تر کرده است.در این مقاله اثر تولید واحدهای بادی در پیش بینی قیمت براساس داده های بازار برق Nord Pool مورد بررسی قرار گرفته است. ایده اصلی مبتنی بر ارائه مدلی هوشمند برای پیش بینی قیمت تسویه بازار با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی پرسپترون چند لایه، بر پایه ی مدل هیبریدی ژنتیک و رقابت استعماری است. این مدل هیبریدی در مقایسه با شبکه های عصبی مرسوم (بر پایه الگوریتم های بهینه سازی مبتنی بر گرادیان) دقت بهتری داشته و قابلیت همگرا شدن به سمت بهینه مطلق را دارد. نتایج حاصله دقت بالای این مدل در پیش بینی کوتاه مدت سیگنال قیمت برق را بیان می کند.

کلیدواژه ها

الگوریتم رقابت استعماری, الگوریتم ژنتیک, شبکه عصبی, تولید بادی, پیش بینی کوتاه مدت قیمت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.