مدیریت بهینه انرژی با استفاده از روش کلونی زنبور مصنوعی چند زمانه برای یک میکروگرید متصل به شبکه با چندین واحد تولید توزیع شده

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: مجله هوش محاسباتی در مهندسی برق، دوره: 5، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_ISEE-5-3_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 192
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه آذری نژادیان

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده فنی و مهندسی برق- دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان- لاهیجان- ایران

سید مازیار میرحسینی مقدم

استادیار گروه برق، دانشکده فنی و مهندسی برق - دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان - لاهیجان- ایران

موسی مرزبند

- دانشیار پژوهشی، دانشکده مهندسی و فیزیک- دانشگاه منچستر - منچستر- انگلیس

نرگس پرهیزی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده فنی و مهندسی برق- دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان- لاهیجان- ایران

چکیده

برای کسب اطمینان از مصرف بهینه انرژی در ریزشبکه ها ، ارائه سیستم مدیریت انرژی مناسب و کارآمد از اهمیت ویژه ای برخوردار است. امروزه با بهکارگیری منابع انرژی تجدیدپذیر و همچنین، سیستم های ذخیره کننده انرژی در MG، علاوه بر کاهش آلایندگی ناشی از مصرف سوخت های فسیلی می توان ایمنی و قابلیت اطمینان سیستم قدرت را نیز افزایش داد. هدف اصلی بهکارگیری الگوریتم بهینه سازی EMS، افزایش سهم تولید انرژی توسط منابع تجدیدپذیر و در نتیجه مینیمم نمودن هزینه کل بهره برداری و کاهش قیمت تمام شده برای مصرف کنندگان است. مهمترین نوآوری ارایه شده در این مقاله پیاده سازی EMS بر روی ریزشبکه شرکت مرکز تحقیقات انرژی کاتالونیا برپایه روش بهینه سازی کلونی زنبور مصنوعی در حالت متصل به شبکه سراسری جهت توزیع اقتصادی توان مابین عنصرهای مختلف موجود و با توجه به قیمت پیشنهادی آنهاست. نتایج بهینه بهدست آمده از الگوریتم پیشنهادی در مقایسه با الگوریتم EMS برپایه روش برنامه ریزی غیر خطی گویای کاهش حدود ۱۸ درصد هزینه کل تولید الکتریسیته و نیز افزایش کارآیی این الگوریتم در مدیریت سمت تولید و مصرف است.

کلیدواژه ها

الگوریتم کلونی زنبور مصنوعی, ریز شبکه, شبکه سراسری, مدیریت بهینه انرژی, مدیریت سمت تقاضا

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.