طراحی همزمان اجزاء سیستم اندازه گیری فراگیر در شبکه های قدرت مدرن با هدف کمینه سازی هزینه کل

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله هوش محاسباتی در مهندسی برق، دوره: 7، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_ISEE-7-2_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 133
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی بگ محمدی

- دانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی برق - دانشگاه اصفهان – اصفهان – ایران

رحمت الله هوشمند

استاد تمام، دانشکده مهندسی برق - دانشگاه اصفهان – اصفهان - ایران

فریبرز حقیقت دار فشارکی

دانشجوی دکتری، دانشکده مهندسی برق - دانشگاه اصفهان – اصفهان - ایران

چکیده

افزایش روزافزون مصرف انرژی الکتریکی و مطرح شدن پدیده تجدید ساختار در شبکه­های قدرت و مشکلات حاصل از آن ها، باعث افزایش تمایل بهره­برداران شبکه­های قدرت به استفاده از WAMS (Wide Area Measurement System) به جای SCADA (Supervisory Control And Data Acquisition) شده است. یکی از مباحث مهم در WAMS کاهش هزینه جایابی بهینه PMU (Phasor Measurement Unit) و هزینه ساختار ارتباطی مربوط به آن ها است. در این مقاله روش جدیدی برای طراحی WAMS با هدف کاهش هزینه­های آن ارائه شده است. برای این منظور با استفاده از الگوریتم حریصانه، مکان­های بهینه برای PMUها تعیین شده است و هم زمان با استفاده از الگوریتم Bellman-Ford مینیمم ساختار ارتباطی مورد نیاز طراحی می شود؛ به گونه­ای که هزینه کل طراحی WAMS کاهش یابد. همچنین با استفاده از الگوریتم Bellman-Ford مکان بهینه PDC (Phasor Data Concentrator) نیز مشخص می­شود. این روش در شرایط عملکرد عادی سیستم و در شرایط خروج تکی PMU و خروج تکی هر یک از خطوط سیستم نیز مطرح شده است. شبیه­سازی­های انجام شده در شبکه­های ۳۰ و ۱۱۸ شین IEEE و شبکه kV۲۳۰ و kV ۴۰۰ استان اصفهان نشان دهنده کارایی مناسب روش مطرح شده در این مقاله است.

کلیدواژه ها

جایابی بهینه, سیستم ارتباطی, سیستم اندازه گیری فراگیر, واحد اندازه گیری فازور, واحد جمع آوری داده های فازوی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.