حسگری طیف با رویکرد وفقی در باند وسیع و مبتنی بر ویژگی ایستان گردشی سیگنال ها

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله هوش محاسباتی در مهندسی برق، دوره: 7، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_ISEE-7-3_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 258
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نوشین گرک یراق

کارشناسی ارشد، دانشکده فنی و مهندسی - دانشگاه اصفهان – اصفهان - ایران

کمال شاه طالبی

استادیار، دانشکده فنی و مهندسی - دانشگاه اصفهان – اصفهان - ایران

امیر رضا فروزان

استادیار، دانشکده فنی و مهندسی - اصفهان – اصفهان - ایران

چکیده

هدف اصلی این مقاله، تشخیص وجودداشتن یا نداشتن طیف خالی براساس ویژگی ایستان گردشی سیگنال ها در یک محدوده وسیع فرکانسی است. با استفاده از یک سیستم فیلترینگ بسیار ساده، سیگنال هدف در بین سیگنال های دریافتی به شکل موثرتری (در صورت وجود) نسبت به دیگر سیگنال ها از فیلتر عبور می کند. فرکانس های گردشی سیگنال، برای اجرای الگوریتم وفقی کمترین میانگین مربعات نرمالیزه شده (Normalized Least Mean Squared-NLMS)، به کار گرفته می شوند. نمونه های فرکانسی انتقال­یافته آن، از این الگوریتم برای تخمین سیگنال دریافتی استفاده می کنند. هنگامی که سیگنال مد نظر در سیگنال دریافتی وجود ندارد، اندازه ضرایب تخمین الگوریتم استفاده شده، تقریبا صفر است. ازطرف دیگر، در حضور سیگنال مد نظر، اندازه ضرایب تخمین به­طور چشمگیری افزایش می یابد؛ بنابراین هنگامی که اندازه تخمین از یک سطح آستانه معین بالاتر است، مطابق روش پیشنهادی، فرض می شود که باند فرکانسی در نظر گرفته شده اشغال است. این روال در کل باند فرکانسی به­صورت هم زمان و با انتخاب فیلترها و فرکانس های گردشی مناسب و یا به صورت پی در پی با تغییر موقعیت فرکانسی فیلتر و تغییر فرکانس های گردشی انجام می شود. به دلیل اتکای ساختار پیشنهادی به الگوریتمNLMS ، پیچیدگی و عملکرد الگوریتم پیشنهادی در مقایسه با روش­های دیگر حسگری طیف مبتنی بر ویژگی ایستان ­گردشی سیگنال ها، بسیار اندک است.

کلیدواژه ها

حسگری طیف, ایستان گردشی, باند وسیع, فرکانس­ گردشی, الگوریتم NLMS

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.