مکان یابی بهینه محدودکننده جریان خطا به وسیله الگوریتم بهینه سازی خفاش با در نظرگرفتن مدهای مختلف عملکردی ریزشبکه

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: مجله هوش محاسباتی در مهندسی برق، دوره: 8، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_ISEE-8-1_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 329
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اصغر خدادوست آرانی

دانشجوی دکتری، دانشکده مهندسی برق - دانشگاه صنعتی امیرکبیر – تهران - ایران

رضا محمدی چبنلو

- استادیار، دانشکده مهندسی برق – دانشگاه شهید بهشتی - پردیس فنی شهید عباسپور - تهران- ایران

گئورگ قره پتیان

استاد، دانشکده مهندسی برق - دانشگاه صنعتی امیرکبیر - تهران- ایران

چکیده

امروزه به گسترش شبکه های هوشمند، بیش از پیش توجه شده است و این به دلیل مزایای مختلف فنی و اقتصادی آنهاست. یکی از مهم ترین جنبه های شبکه های هوشمند، به کارگیری تولیدات ولتاژ پایین در ساختار شبکه های توزیع و تبدیل آنها به ریزشبکه است. ریزشبکه، شبکه فشار ضعیفی است که در مدهای عملکردی مختلف در رابطه با شبکه بالادست خود کار می کند: مد عملکردی متصل به شبکه بالادست یا منفصل از آن. این تغییر وضعیت عملکردی همواره با چالش هایی برای بهره برداران ریزشبکه همراه بوده است. یکی از این چالش ها تفاوت بسیار جریان های خطا در دو مد عملکردی ریزشبکه است. تجهیزات حفاظتی که براساس جریان های خطا در حالت منفصل تنظیم شده اند، ممکن است در حالت متصل به شبکه، عملکرد درستی نداشته باشند. یکی از روش های کاهش اثرات سوء این اختلاف ها، استفاده از محدودکننده های جریان خطا (FCL) است. همچنین یکی از عوامل تاثیرگذار در کنار مباحث فنی، مباحث اقتصادی مربوط به FCL است. در این مقاله، ابتدا تابع هدفی مبتنی بر جنبه های فنی و اقتصادی FCL برای کاهش میزان اختلاف بین جریان ها و سپس مقادیر بهینه این محدودکننده ها با الگوریتم بهینه سازی خفاش به دست آمده است. نتایج شبیه سازی های انجام شده در محیط MATLAB، تاثیر قراردادن FCL را در ریزشبکه از بعد فنی و اقتصادی نشان می دهد.

کلیدواژه ها

محدودکننده جریان خطا (FCL), الگوریتم خفاش, ریزشبکه, جریان خطا, شرایط اقتصادی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.