ساختار بلاغی مقدمه در مقالات مروری انگلیسی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه زبان پژوهی، دوره: 13، شماره: 41
  • کد COI اختصاصی: JR_JLRZ-13-41_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 215
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد زارع

دکتری تخصصی زبان شناسی کاربردی، استادیار گروه زبان شناسی کاربردی، دانشگاه کوثر بجنورد

زهره سادات ناصری

دکتری تخصصی زبان شناسی، استادیار زبان شناسی همگانی، دانشگاه شهید چمران اهواز

چکیده

هدف از انجام این پژوهش، بررسی ساختار بلاغی بخش مقدمه مقاله­ های مروری نظری انگلیسی چاپ شده در مجله های معتبر بین­ المللی رشته­ های زبان شناسی و زبان شناسی کاربردی است. به این منظور، روش تحلیلی دو مرحله ­ای مبتنی بر گام و زیرگام، با رویکرد تحلیلی کلامی پیکره ­محور از بالا به پائین به کار گرفته شد. مجموعه­ ای متشکل از ۱۰۰ مقدمه مقاله مروری نظری انگلیسی زبان چاپ شده در مجله های معتبر بین ­المللی انگلیسی زبان، مبنای انجام این پژوهش قرار گرفت. یافته های این پژوهش نشان داد که نخست، از جنبه ویژگی های بلاغی، مقدمه مقاله های مروری نظری انگلیسی با مقدمه مقاله های پژوهشی اندکی تفاوت دارند. دوم آنکه، این تفاوت به بهره گیری از سه گام زیر به­ همراه زیرگام­ هایشان مربوط می شود. این گام­ها و زیرگام­ها مشتمل اند بر (۱) معرفی حوزه: الف) بیان اهمیت/محوریت موضوع، ب) ارائه خلاصه یافته های پژوهش های موجود و استنباط از آن­ها؛ (۲) معرفی شکاف مطالعاتی/پرسش پژوهش: الف)  اشاره به شکاف موجود، ب) طرح پرسش؛ (۳) معرفی پژوهش حاضر: الف) بیان اهداف پژوهش حاضر، ب) ارائه فرضیه، پ) بیان تعریف ها/ توضیح ها، ت) ارائه یافته­ ها و پیامدها، ث) بیان ساختار کلی مقاله. دامنه و فراوانی بالای این گام­ها و شباهت آن­ها با گام­های مقدمه مقاله های پژوهشی، نمایانگر اهمیت و جامعیت آن ها، بدون در نظر گرفتن ویژگی­ های فردی است. از یافته­ های پژوهش حاضر می­توان برای ارائه یک مدل بلاغی پیکره ­محور و تهیه مطالب درسی مرتبط با نگارش علمی و آموزش نگارش مقالات مرروی نظری بهره گرفت. 

کلیدواژه ها

مقاله­ های مروری نظری انگلیسی, مقدمه, ساختار بلاغی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.