سال انتشار: 1400
کد COI مقاله: AUCEECONF01_086
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 227
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 12 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی سیمای آرمانشهر اسلامی از دید شیخ بهایی و تحقق آن در اصفهان صفوی با تاکید برکتاب کشکول بهایی
چکیده مقاله:
اندیشه آرمانشهر ایرانی با ظهور تمدن و هویت ایرانی با تاکید بر عنصر والایی قدرت مرکزی آغاز می شود. آرمان شهری در فضای کالبدی عینیت پیدا می کند و فضای آن را عطر تفکر و اندیشه سامان می دهد. آنچه در چهار سده پیش در ایران در قالب مکتب اصفهان رخ داد، به بالندگی تمدنی منجر شد. شیخ بهایی شهر آرمانی خود را بر دانائی و دانش بنا نهاد. از طرف دیگر، الگوی ارائه شده شیخ بهایی برای اصفهان را می توان به عنوان نمونه ای موفق مورد بررسی قرار داد. این الگو بر خلاف نمونه های کم و بیش هم عصر خویش، مانند الگوی ارائه شده لئوناردو داوینچی، در حد تئوری باقی نماند و جامه حقیقت پوشید. این مقاله به بررسی آراء و اندیشه های شیخ بهایی و برداشت این عقاید از متون قرآن و نیز نحوه ترجمه آنها به طرح و کالبد شهری، پرداخته و از راهبرد مقایسه ای استفاده کرده است.این راهبرد برای کشف ارتباط بین آموزه های اسلامی و نتایج شهر سازانه آن که توسط شیخ بهایی ارائه شده است و نیز مقایسه آرمان شهر شیخ بهایی با آرمان شهر های ارائه شده توسط سایر اندیشمندان اسلامی و غیر اسلامی می پردازد.نتایج این مقایسه استخراج اصول و معیار هایی است که توسط شیخ بهایی در طراحی اصفهان استفاده شده و بیانگر این است که شهر آرمانی شیخ بهایی دارای ساختار سلسله مراتبی است و الگوی آرمانشهری شیخ بهایی الگوی واقعی و عینی است.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا AUCEECONF01_086 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1359358/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:اسکندری، مریم،1400،بررسی سیمای آرمانشهر اسلامی از دید شیخ بهایی و تحقق آن در اصفهان صفوی با تاکید برکتاب کشکول بهایی،اولین کنفرانس بین المللی معماری ،شهرسازی ،عمران و محیط زیست،https://civilica.com/doc/1359358
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1400، اسکندری، مریم؛ )
برای بار دوم به بعد: (1400، اسکندری؛ )
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- بررسی کارکرد موضوعات زیست محیطی در اقامتگاه گردشگری
- تبیین مولفه های طراحی مسکن انعطاف پذیر با تاکید بر پیش ساختگی در مسکن سازمانی؛ نمونه موردی مسکن سازمانی در اهواز
- بررسی پارامترهای بهسازی لرزه ای در ساختمانهای بتن با استفاده از سیستم جداسازلرزه ای LRB
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
طرح های پژوهشی مرتبط جدید
- ضوابط و مقررات شهرسازی و معماری برای افراد دارای معلولیت
- مبانی مدیریت خطرپذیری در شهرها
- آشنایی با رنگ های سرد و کاربردهای آن ها
- کاربرد رنگ در فضاهای شهری متناسب با عملکرد هر فضا
- کتاب شناسی مطالعات معماری و شهرسازی ایرانی اسلامی
طرح های پژوهشی فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.