مبانی فقهی و حقوقی حریم خصوصی در فضای سایبر
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی و ملی مطالعات مدیریت، حسابداری و حقوق
- کد COI اختصاصی: IICMOCONF05_095
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 161
نویسندگان
کارشناسی ارشد حقوق خصوصی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تسوج
چکیده
حریم خصوصی ،قلمرو و محدوده ای از اعمال و ویژگی های هر شخصی میباشد که برای عموم اشکار نیست و باید مصون از تعرض و تعدی قرار گیرد. در حقوق ایران با توجه به ارزش و اهمیتی که قرآن و آموزه های دینی برای حریم شخصی افراد قائل شده است ،قانون گذار نیز حریم خصوصی را محترم شمرده است اما هر دو بیشتر به ذکر مصادیق پرداخته اند تا تعریف. یکی از قلمروهایی که صیانت از آن با توجه به پیشرفت روز افزون تکنولوژی و فن اوری در عصر جهانی شدن حائز اهمیت است حریم اطلاعات و داده ها یا همان فضای مجازی میباشد. قانون گذار در سال های اخیر با جرم انگاری و وضع قوانین به این مهم توجه نشان داده است اما کماکان کاستی هایی وجود دارد و فضای سایبری را در ایران با مشکلاتی روبرو کرده است. یکی از چالش های پیش روی ،عدم انجام کار فرهنگی و آموزشی بنیادین در فضای مجازی بخصوصا اپلیکیشن های اجتماعی یا همان سوشیال مدیاهایی که امروز اکثر افراد روی موبایل یا تبلت های خود نصب دارند.کلیدواژه ها
حریم خصوصی، قواعد فقهی، ارتباطات، فضای سایبر، اینترنت، قوانینمقالات مرتبط جدید
- ضمانت اجرای تعهد به پرداخت ثمن در نظام حقوقی ایران و قانون فروش کالا درانگلستان
- بررسی مبانی حرمت شرب خمر و مسکرات از منظر فقه امامیه ( با تاکید بر ادله اجتهادی)
- تحلیل احکام در موارد پرداخت خمس با در نظر گرفتن میزان نرخ تورم از منظر فقه وحقوق اسلامی
- بررسی رابطه بین مخارج تحقیق و توسعه با مربوط بودن اطلاعات و جریان های نقد آزاد(شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران)
- بررسی تاثیر مجازات اعدام بر بازدارندگی از جرم قتل
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.