بررسی بحران تروریزم داعش در عراق براساس الگوی مایکل برچر

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه امنیت ملی، دوره: 11، شماره: 41
  • کد COI اختصاصی: JR_NSJ-11-41_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 157
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی الماسی

. دانش آموخته ی دکترای علوم سیاسی (گرایش جامعه شناسی سیاسی)، گروه علوم سیاسی، دانشکده حقوق، الهیات و علوم سیاسی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

سید مصطفی ابطحی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

علیرضا ازغندی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

چکیده

این پژوهش درصدد واکاوی بحران تروریزم داعش در عراق براساس الگوی مدیریت بحران مایکل برچر است. بر این اساس، این پژوهش معتقد است ظهور بحران تروریزم و داعش در عراق شامل چهار مرحله ایجاد، تداوم و تشدید، کاهش و پایان و پیامد است. با توجه به فرضیه اشاره شده چارچوب نظری مدیریت بحران مایکل برچر برای این پژوهش انتخاب شده است. سوال اصلی در این پژوهش این است که چه علل و عواملی در این مراحل چهارگانه نقش موثری ایفا کرده­اند و مدیریت بحران در عراق در مواجه با داعش به چه شیوه­ای بوده است. یافته­های پژوهش نشان می­دهد عوامل سیاسی-اجتماعی در مرحله ایجاد بحران، عامل اقتصادی، تصرف سرزمینی، توانایی عضوگیری در مرحله تشدید و تداوم، عملیات­های نظامی و قطع شریان های اقتصادی در مرحله کاهش بحران اثرگذار بوده­اند. این پژوهش از نوع توصیفی و تحلیلی بوده و روش گردآوری داده­ها اسنادی و کتاب­خانه­ای با استفاده از منابع معتبر و در دسترس فیزیکی و الکترونیکی بوده و ابزار گردآوری داده­ها نیز برگه نویسی از روی منابع مورد استفاده است.

کلیدواژه ها

تروریزم, داعش, عراق, مدیریت بحران, مایکل برچر

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.