آنتن دایپل مغناطیسی-الکتریکی با پلاریزاسیون دوگانه با استفاده از صفحات فلزی برای کاربردهای مخابراتی تلفن همراه

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه روش های هوشمند در صنعت برق، دوره: 13، شماره: 52
  • کد COI اختصاصی: JR_JIPET-13-52_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 256
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرشاد قائدی

دانشکده مهندسی برق- واحد کازرون، دانشگاه آزاد اسلامی، کازرون، ایران

جاسم جمالی

دانشکده مهندسی برق- واحد کازرون، دانشگاه آزاد اسلامی، کازرون، ایران

مهدی تقی زاده

دانشکده مهندسی برق- واحد کازرون، دانشگاه آزاد اسلامی، کازرون، ایران

چکیده

در این مقاله، طراحی جدیدی از آنتن های ایستگاه پایه (BTS) با پلاریزاسیون دوگانه، پهنای باند وسیع، ساختار ساده و عملکرد بالا برای کاربرد های LTE۷۰۰/GSM۸۵۰/GSM۹۰۰ معرفی شده است. آنتن BTS پیشنهادی در این مقاله شامل چهار دایپل مغناطیسی-الکتریکی  (MED)است که با یک آرایش مربعی برای ایجاد پلاریزاسیون مورب ۴۵± درجه در کنار هم قرار گرفته اند. هر کدام از MEDها شامل یک ساختار تغذیه به شکلΓ ، یک دایپل مغناطیسی، یک دایپل الکتریکی، یک رزوناتور فلزی و یک بازتابنده استوانه ای شکل است. در این طراحی، دایپل الکتریکی، از سه قسمت فلزی به همراه یک شکاف تشکیل یافته است. تنظیم ابعاد این قطعات هادی و صفحه رزوناتور باعث افزایش پهنای باند امپدانسی آنتن می شود. همچنین، بازتابنده استوانه ای شکل، بهره آنتن را افزایش داده و نقش قابل توجه ای در تثبیت پترن تشعشعی آنتن ایفا می کند. نتایج آزمایشگاهی نشان می دهند که این آنتن دارای پهنای باند فرکانسی ۱/۳۸ درصد (۸/۱۰۰۸-۲/۶۸۶ مگاهرتز) با معیار |S۱۱| کمتر از ۱۵- دسی­بل، بیشینه بهره ۴۵/۱۱ دسی­بل، سطح پلاریزاسیون متقاطع پایین و پهنای بیم نصف توان (HPBW) تقریبا ۴/۶۰، ۷/۶۴ و ۸/۶۶ درجه به­ترتیب در فرکانس های ۷۰۰، ۸۵۰۰ و ۹۰۰ مگاهرتز است. به این ترتیب می توان نتیجه گرفت که آنتن فوق برای سیستم های شبکه تلفن همراه می تواند قابل استفاده باشد.

کلیدواژه ها

آنتن پهن باند, آنتن دایپل مغناطیسی-الکتریکی, پلاریزاسیون دوگانه, کاربردهای ایستگاه پایه موبایل

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.