مقایسه اختلالات رفتاری در کودکان ۱۲-۷ سال دارای والدین سوءمصرف کننده مواد با کودکان دارای والدین عادی
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: نشریه پرستاری کودکان، دوره: 3، شماره: 4
- کد COI اختصاصی: JR_PEN-3-4_004
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 193
نویسندگان
Department of Clinical Psychology, Faculty of Educational Sciences and Psychology, University of kharazmi, Tehran, Iran and Health Center Chief of Saqqez, Kurdestan, Iran.
Department of Clinical Psychology, Faculty of Educational Sciences and Psychology, University of Tabriz, Tabriz, Iran
Department of Clinical Psychology, Faculty of Educational Sciences and Psychology, University of Tabriz, Tabriz, Iran
چکیده
مقدمه: سوءمصرف مواد و وابستگی به مواد یکی از معضلات زیستی روانی اجتماعی است. با توجه به این که اعتیاد والدین اثر پایدار و آشکاری بر کودکان دارد. پژوهش حاضر به منظور بررسی میزان اختلالات رفتاری درکودکان افراد سوءمصرف کننده مواد و مقایسه آن با میزان این اختلالات درکودکان دارای والدین عادی انجام شده است. روش: پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی تحلیلی میباشد. به همین منظور ۹۳ کودک ۱۲-۷ سال والدین دارای سوءمصرف کننده مواد مراجعه کننده به مرکز متادون درمانی دولتی و خصوصی استان کردستان با ۹۳ کودک دارای والدین عادی که از نظر برخی ویژگی های جمعیت شناختی همتا شده بودند، مقایسه شدند. از پرسشنامه ی علائم مرضی کودکان (CSI-۴) فرم والدین برای گرد آوری داده ها استفاده گردید. یافته ها: کودکان افراد سوءمصرف کننده مواد در مقایسه با کودکان افراد عادی دارای میزان اختلال رفتاری بیشتری در ابعاد اختلالات بیش فعالی -کمبود توجه (۰/۰۱ P< ؛۱۲/۹۰=(F، بی اعتنایی مقابله ای (۰/۰۱ P< ؛۳۶/۱۰=F) و اختلال سلوک (۰/۰۱ P< ؛۵۰/۸۸=F) بودند. همچنین نتایج نشان داد اثر جنس بر سه اختلال بیشفعالی و کمبود توجه، بی اعتنایی مقابله ای و اختلال سلوک تفاوت ندارد. اما اثر تعاملی اعتیاد و جنس در اختلال بیش فعالی کمبود توجه و اختلال سلوک معنادار بود. نتیجه گیری: بین سوءمصرف مواد والدین و اختلالات رفتاری کودکان رابطه وجود دارد و پسران افراد سوءمصرف کننده مواد در مقایسه با دختران آنان بیشتر دچار مشکلات رفتاری میشوند. بنابرین تحقیق حاضر ضرورت مداخله در سنین پایین، ضرورت تشخیص و درمان اختلالات دوران کودکی و ضرورت پیشگیری اولیه و ثانویه در خانواده های سوءمصرف کننده مواد را می رساند.کلیدواژه ها
Behavioral Disorders, Children, Substance Abusers, Conduct disorder., اختلالات رفتاری, کودکان, سوءمصرف مواد, اختلال سلوک.اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.