مطالعه توانایی بازداری، تحمل کام نایافتگی، و کنار آمدن والدین دارای فرزند کم توان ذهنی و ناتوانی جسمانی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: نشریه پرستاری کودکان، دوره: 4، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_PEN-4-3_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 194
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مینا عباسی

Master in General Psychology, Islamic Azad University Urmia branch, Urmia, Iran

علی شاکر دولق

Assistant Professor, Department of Psychology, Islamic Azd University Urmia branch, Urmia, Iran

چکیده

مقدمه: خانواده ­ها وقتی با یک رویداد مانند متولد شدن فرزند کم­توان­ ذهنی یا ناتوان­ جسمی روبرو می­شوند، واکنش­های متفاوتی از خود نشان می­دهند که پژوهش حاضر با هدف مطالعه توانایی خودبازداری و تحمل کام ­نایافتگی وکنار آمدن والدین با کم­ توان ذهنی و ناتوانی جسمی فرزند بود. روش: طرح پژوهش توصیفی، از نوع علی– مقایسه ای است که از بین والدین دارای فرزند کم ­توان ذهنی و ناتوانی جسمی شهرستان نقده در سال ۱۳۹۵ به تعداد ۲۰۰ والدین بطور مساوی از هر گروه ۱۰۰ نفر و به روش در دسترس انتخاب گردید. برای سنجش متغیر ها از ابزار تحمل ناکامی (هارینگتون، ۲۰۰۵) ،  ابزار مقابله با بیماری برای والدین(میلتون و همکارانش، ۲۰۱۰) ، و پرسشنامه خودبازداری( وینبرگر و شوارتز،۱۹۹۰)  استفاده گردید، یافته­ ها: یافته های این پژوهش نشان داد که در مقایسه خودبازداری کل (۰/۰۱) بین دو گروه متشکل از والدین کودکان کم توان ذهنی و ناتوان جسمی تفاوت معنی داری وجود دارد ((P< ۰/۰۵ ،  همچنین در بررسی متغیر کنارآمدن والدین (۰/۰۰۷) تفاوت معنادار آماری بین دو گروه به دست آمد ( (P< ۰/۰۵، اما در مقایسه متغیر تحمل­ کام­ نایافتگی ( ۰/۳۷ ) بین دوگروه مورد مقایسه تفاوت معناداری وجود ندارد ( (P< ۰/۰۵. نتیجه­ گیری: والدین کودکان کم­توان­ذهنی در مواجهه با مشکل نسبت به والدین دارای کودکان ناتوانی جسمانی دیرتر پذیرفته و کنار می­آیند بنابراین افزایش خودبازداری و تحمل­کام­نایافتگی تا حد زیادی در کنارآمدن و ارتقای سلامت روانی والدین دارای کودک کم­توان­ذهنی تاثیر گذار خواهد بود.

کلیدواژه ها

Inhibition, frustration tolerance, compatibility, parents of mentally retarded, parents of physically disabled., خودبازداری, تحمل کام نایافتگی, کنارآمدن, والدین کودکان کم توان ذهنی, والدین کودکان ناتوانی جسمانی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.