شیوع انطباق های خانوادگی و ارتباط آن با شدت اضطراب کودکان مضطرب

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: نشریه پرستاری کودکان، دوره: 7، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_PEN-7-2_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 225
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم حسن زاده اول

Ph.D student, Department of Psychology, Faculty of Education and Psychology, Ferdowsi University of Mashhad

علی مشهدی

Associate Professor of psychology, Department of Psychology, Faculty of Education and Psychology, Ferdowsi University of Mashhad

ایمان الله بیگدلی

Professor of psychology, Department of Psychology, Faculty of Education and Psychology, Ferdowsi University of Mashhad

سید امیر امین یزدی

Department of Psychology, Faculty of Education and Psychology, Ferdowsi University of Mashhad

چکیده

مقدمه: مطالعات گذشته نقش انطباق خانوادگی در هر یک از اختلال های اضطرابی دوره کودکی را مشخص نکرده اند. به همین خاطر، هدف پژوهش حاضر بررسی میزان انطباق خانوادگی و ارتباط آن با شدت اضطراب کودکان مضطرب بود. روش: پژوهش حاضر از نوع توصیفی-همبستگی بود. جامعه پژوهش حاضر را تمامی دانش آموزان پایه اول دبستان شهر ملایر تشکیل داده بودکه به شیوه خوشه ای تصادفی، ۴۸۸ نفر انتخاب شده بودند و از بین آن ها تمامی ۱۲۷ کودک دچار اضطراب موردمطالعه قرار گرفتند. ابزارهای پژوهش عبارت بودند از پرسشنامه اضطراب اسپنس (اسپنس، ۱۹۹۸) و پرسشنامه انطباق خانوادگی (لبوویتز و همکاران، ۲۰۱۳). برای تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد. نتایج: نتایج این بررسی نشان داد که تمام والدین کودکان مضطرب، مرتکب انطباق خانوادگی می شدند، همچنین، بیشترین انطباقی که توسط والدین انجام می شد، اطمینان دهی بود. همچنین انطباق های خانوادگی با همه مشکلاتی اضطرابی (به جز اضطراب فراگیر) ارتباط مثبت و معناداری داشت (۰/۰۵ p< ). نتیجه گیری: انطباق های خانوادگی در بین خانواده های کودکان مضطرب به صورت کامل شایع است و با تسهیل اجتناب، به تداوم مشکلات اضطرابی کودکان کمک می کنند.

کلیدواژه ها

Anxiety, Anxious Children, Family accommodation, اضطراب, کودکان مضطرب, انطباق های خانوادگی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.