تاثیر هشت هفته تمرین طناب زنی و الاستیک بر آمادگی جسمانی کودکان دانش آموز

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: نشریه پرستاری کودکان، دوره: 7، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_PEN-7-2_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 214
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نسیبه کاظمی

گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی، مرودشت، ایران. )

فریبا کشاورزی

گروه فیزیولوژی ورزشی ، واحد یاسوج، دانشگاه آزاد اسلامی، یاسوج، ایران

مژگان احمدی

گروه تربیت بدنی، واحد یادگار امام خمینی (ره) شهر ری، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

سید علی حسینی

گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد یاسوج، دانشگاه آزاد اسلامی، یاسوج، ایران

امین مولایی

دانشجوی دکتری فیزیولوژی ورزشی پردیس بین الملل کیش دانشگاه تهران،دانشگاه تهران،کیش ایران

چکیده

مقدمه: فعالیت بدنی و برخورداری از سطح مناسبی از آمادگی جسمانی به همه سنین توصیه می­شود با این وجود مشخص نیست که کدام برنامه تمرینی اثرات مطلوب­تری طی دوران کودکی دارد. هدف از این تحقیق بررسی تاثیر یک دوره تمرین طناب­زنی و الاستیک بر آمادگی جسمانی و آمادگی حرکتی دختران دانش آموز مقطع ابتدایی بود. روش: در این مطالعه نیمه تجربی، ۳۰ دانش آموز دختر از مدرسه ابتدایی واقع در شهرستان نورآباد انتخاب و به طور تصادفی به سه گروه شامل طناب­زنی (۱۰=n)، الاستیک (۱۰=n) و کنترل (۱۰=n) تقسیم شدند. تمرینات طناب­زنی و الاستیک ۳۰ دقیقه، ۳ روز در هفته و به مدت ۸ هفته اجرا شد. گروه کنترل در این مدت فقط فعالیت­های روزانه خود را داشتند. قبل از شروع تحقیق و در پایان آن عوامل وابسته به آمادگی جسمانی و آمادگی حرکتی اندازه­ گیری شد. جهت تجزیه و تحلیل یافته­ های تحقیق از آزمون­های آماری تحلیل واریانس عاملی، t وابسته و آزمون تعقیبی توکی در سطح ۰/۰۵> P استفاده شد. یافته ­ها: نتایج نشان داد که هشت هفته تمرینات طناب­زنی و الاستیک موجب بهبود معنی­ دار سطوح تعادل ایستا با چشمان باز، تعادل ایستا با چشمان بسته، توان، چابکی، سرعت، استقامت قلبی عروقی و قدرت حداکثر اندام تحتانی در دختران دانش­آموز شد (۰/۰۰۱p=). همچنین، بین تاثیر تمرین طناب­زنی نسبت به گروه الاستیک بر آمادگی جسمانی و آمادگی حرکتی دختران دانش آموز تفاوت معنی­داری مشاهده نشد (۰/۰۵p> ). نتیجه ­گیری: می­توان نتیجه گرفت که تمرینات طناب­زنی و الاستیک باعث بهبود عوامل آمادگی جسمانی می­شوند و بین اثرات دو نوع تمرین، تفاوت معنی ­داری وجود ندارد.

کلیدواژه ها

Training, Physical Fitness, Children, تمرین, آمادگی جسمانی, کودک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.