رفتارهای مراقبتی پرستاران از دیدگاه بیماران مبتلا به سرطان در بخش های انکولوژی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: مجله پژوهش پرستاری ایران، دوره: 9، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IJNR-9-1_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 193
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فوزیه راستی

سودابه جولایی

شهرزاد غیاثوندیان

حمید حقانی

چکیده

مقدمه: بیماران مبتلا به سرطان به مراقبت های جامع پرستاری نیاز دارند. آگاهی از درک رفتارهای مراقبتی پرستاران توسط بیماران به تسهیل برنامه ریزی مراقبت پرستاری براساس اولویت های رفتارهای مراقبتی شناسایی شده توسط بیماران کمک می کند. هدف از این مطالعه تعیین رفتارهای مراقبتی پرستاران از دیدگاه بیماران مبتلا به سرطان می باشد. روش: این مطالعه توصیفی- مقطعی بوده که برروی ۲۰۰ بیمار بستری در بخش های انکولوژی بیمارستان های منتخب علوم پزشکی تهران در سال ۹۲-۹۱ انجام شده است که به روش سرشماری وارد مطالعه شده و پرسشنامه را تکمیل کردند. ابزار جمع آوری داده ها CBI بوده که روایی و پایایی آن در ایران در سال ۲۰۰۷ توسط رفیعی و همکاران تعیین شد و آلفای کرونباخ برابر ۹۲% بوده است. تجزیه تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی انجام شده و نرم افزار SPSS v.۱۶ مورد استفاده قرار گرفته است. یافته ها: میانگین سنی بیماران ۸۸/۴۵ سال بوده و زنان بیشترین تعداد بیماران را تشکیل می دادند. براساس یافته ها بیماران بیشترین امتیاز را به ترتیب به رفتارهای مراقبتی پرستاران در ابعاد دانش و مهارت حرفه ای (۵/۵)، توجه به تجارب دیگری (۱۳/۵)، اطمینان از حضور انسانی (۱۱/۵)، احترام قایل شدن برای دیگری (۹۴/۴)، ارتباط و گرایش مثبت (۹۳/۴) قایل شدند. نتیجه گیری: با توجه به این که از دید بیماران بعد «دانش و مهارت حرفه ای» در رفتارهای مراقبتی پرستاران بیشتر و بعد «ارتباط و گرایش مثبت» کمتر دیده شده است، به نظر می رسد که پرستاران ضمن حفظ دانش و مهارت خود و استمرار در ارایه آن، بیشتر به جنبه های ارتباطی و عاطفی مراقبت توجه کنند. از سوی دیگر با توجه به ضرورت توجه به جنبه های عاطفی مراقبت و نیاز بیماران مبتلا به سرطان به این بعد، بایستی توجه مدیران پرستاری را به این مساله در محیط های کاری بخش های انکولوژی معطوف کرد که عدم حضور پرسنل کافی ممکن است به طور ناخواسته سبب عدم توجه پرستاران به جنبه های عاطفی مراقبت شود.

کلیدواژه ها

Caring behavior, cancer, patient, nurse, رفتارهای مراقبتی، سرطان، بیمار، پرستار

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.