بررسی مقایسه ای انگیزه شغلی کارکنان ستادی و عملیاتی مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در سال ۹۲

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: مجله پژوهش پرستاری ایران، دوره: 10، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_IJNR-10-3_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 265
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا والی

راحیل قربانی نیا

حسین شیرخانی

فرزانه ذوالعلی

چکیده

مقدمه: مدیران با شناخت و پیش بینی انگیزه ها و نیازهای واقعی کارکنان می توانند به ارضای نیازها و انگیزه های آنان پاسخ دهند. مطالعه حاضر به منظور مقایسه انگیزش شغلی کارکنان ستادی و عملیاتی مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمان انجام گرفت. روش: پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی- تحلیلی بود که در سال ۱۳۹۲ انجام شد. نمونه پژوهش کلیه کارکنان ستادی و عملیاتی مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمان مشتمل بر ۱۵۰ نفر که به روش سرشماری انتخاب گردیدند، بود. ابزار تحقیق پرسشنامه ای روا و پایا با ضریب آلفای کرونباخ ۹۲/۰، مشتمل بر ۳۱ سوال (۵حیطه عوامل روانی با ۷ سوال و حداکثر امتیاز ۳۵، عوامل رفاهی با ۶ سوال و حداکثر امتیاز۳۰، عوامل آموزشی با ۸ سوال و حداکثر امتیاز ۴۰، عوامل مالی و عوامل اداری به ترتیب با ۳ و حداکثر امتیاز ۱۵و ۲ سوال با حدکثر امتیاز ۱۰) که حداکثر نمره اکتسابی کل ۱۵۵ بود. داده ها در سطح آمار توصیفی و استنباطی با استفاده از آزمون های nova ،t-test، مجذور کای، ضریب همبستگی اسپیرمن و آزمون پپرسون با استفاده از نرم افزار آماری SPSS ۱۹ مورد تحلیل قرار گرفتند. یافته ها: در کارکنان ستادی میانگین عوامل روانی ۰۷/۲۰، رفاهی ۶۳/۱۶، آموزشی ۳۳/۲۵، مالی ۳۴/۶ و اداری ۱۶/۸ و در کارکنان عملیاتی میانگین عوامل روانی ۳۴/۲۰، رفاهی ۵۵/۱۶، آموزشی ۳۳/۲۵، مالی ۵۱/۶ و اداری ۳۹/۸ بودند. کارکنان در سطح متوسط انگیزش شغلی قرار داشتند. رابطه معنی داری بین انگیزش شغلی و خصوصیات جمعیت شناختی در کارکنان عملیاتی و ستادی وجود نداشت. نتیجه گیری: کارکنان ستادی و عملیاتی مورد مطالعه از اولویت های انگیزشی یکسانی برخوردار بودند. به نظر می رسد که بهتر است عوامل روانی، آموزشی و رفاهی جهت ایجاد رضایت مندی و انگیزش کارکنان و نهایتا عملکرد بهترآنها در اولویت های مورد نظر مدیران قرار گیرند.

کلیدواژه ها

Job motivation, staff, oprational workers, Management Emergency Medical Center, Kerman University of Medical Sciences, انگیزه شغلی، کارکنان ستادی، کارکنان عملیاتی، مرکز مدیریت حوادث و فوریتها، دانشگاه علوم پزشکی کرمان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.