کیفیت ثبت گزارش پرستاری و ارتباط آن با برخی مشخصه های دموگرافیک پرستاران شاغل در بخش های مراقبت ویژه

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله پژوهش پرستاری ایران، دوره: 11، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IJNR-11-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 237
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صدیقه فرضی

Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran.

صبا فرضی

University of Medical Sciences, Lorestan, Khorammabad, Iran

اعظم مولادوست

Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran.

چکیده

مقدمه: بخش های مراقبت ویژه به عنوان یکی از بخش های مهم، پیچیده و حساس در مراکز مراقبت سلامتی، نیازمند بررسی و عملکرد سریع و صحیح پرستاران می باشند. با توجه به شرایط حساس و ماهیت بیماران بخش مراقبت ویژه، ثبت پرستاری به منظور انسجام و تداوم در امر مراقبت از بیماران، ارتباط موثر بین کارکنان مراکز مراقبت سلامتی ضروری است تا از دوباره کاری و قصور در مراقبت از بیماران پیشگیری گردد. لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی کیفیت ثبت گزارش پرستاری در بخش های مراقبت ویژه انجام گردید. روش: مطالعه حاضر به صورت توصیفی تحلیلی در سال ۱۳۹۴ انجام گردید. نمونه گیری به صورت سرشماری و شامل ۲۳۵ پرستار شاغل در بخش های مراقبت ویژه مراکز آموزشی درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بود. گردآوری داده ها در فاصله زمانی آبان تا دی ماه با استفاده از پرسشنامه مشخصات دموگرافیک و چک لیست اصول ثبت گزارش پرستاری انجام شد. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS نسخه ۱۴ و با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی انجام گردید. یافته ها: میانگین نمره کلی ثبت گزارش پرستاری ۱۱/۹±۸۲/۸(از ۱۰۰ نمره) بود. بیش ترین میانگین نمره مربوط به حیطه ثبت وضعیت داروها ۱۲/۰۳±۹۴/۹(از ۱۰۰ نمره) و کمترین میانگین نمره مربوط به ثبت اقدامات انجام شده بود ۲۴/۳±۵۳/۸(از ۱۰۰ نمره). بین میانگین نمره ثبت پرستاری و جنس، بخش محل کار، دسترسی به راهنمای ثبت ارتباط معنادار بود و بین میانگین نمره ثبت و وضعیت تاهل، سابقه کار و شیفت کاری تفاوت معنادار نبود. نتیجه گیری: در سالهای اخیر با توجه به اعتباربخشی مراکز مراقبت سلامتی و الزامات آن، کیفیت ثبت پرستاری در بخش های مراقبت ویژه مراکز آموزشی درمانی اصفهان بهبود یافته است. علاوه بر این افزایش آگاهی پرستاران از مسائل قانونی و حرفه ای نیز در بهبود کیفیت ثبت تاثیرگذار بوده است.

کلیدواژه ها

Record, Nursing Report, Intensive care unit, Educational Hospitals, ثبت, گزارش پرستاری, بخش های مراقبت ویژه, بیمارستان آموزشی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.