مقایسه رضایت نوجوانان از دو بخش کودکان و بزرگسالان شهر اصفهان در سال ۱۳۸۸

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله پژوهش پرستاری ایران، دوره: 11، شماره: 6
  • کد COI اختصاصی: JR_IJNR-11-6_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 168
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اعظم رحمانی

Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran

نرگس صادقی

Khorasgan Branch, Islamic Azad University, Isfahan, Iran

چکیده

مقدمه: نوجوانی دورانی حساس در تکامل فرد می باشد. فرآیند بستری شدن می تواند دارای اثرات زیانبار بر سلامت روح و جسم نوجوان باشد. نظر به اینکه اخیرا بررسی رضایت بیماران به عنوان بخشی از برنامه ارزیابی سالانه در نظر گرفته می شود، پژوهش حاضر با هدف "مقایسه رضایتمندی نوجوانان بستری از خدمات بالینی و محیط فیزیکی بخشهای کودکان و بزرگسالان در بیمارستان های سطح شهر اصفهان" انجام شد. روش کار: مطالعه توصیفی مقطعی حاضر با نمونه گیری از ۲۰۰ نوجوان ۱۹-۱۰ ساله مرخص شده از بخش های بزرگسالان و کودکان بستری در بیمارستان های عمومی شهر اصفهان درسال ۱۳۸۸ انجام شد. نمونه گیری به روش دردسترس انجام گرفت و جهت انجام تحقیق از پرسشنامه استاندارد رضایت بیماران استفاده شد. اطلاعات دموگرافیک و نیز اطلاعات مربوط به رضایتمندی از خدمات پرستاری، پزشکی، سایر پرسنل، کیفیت محیط و امکانات بخش جمع آوری شد. جهت روایی ابزار از اعتبار محتوی و جهت پایایی از محاسبه ضریب آلفای کرونباخ (۸۵/۰) استفاده شد. آنالیز داده ها با استفاده از نرم افزار اس پی اس اس انجام گرفت و از آزمون تی مستقل استفاده شد. یافته ها: رضایتمندی اکثر نوجوانان بستری از خدمات بالینی و محیط فیزیکی در محدوده خیلی زیاد (۱۰۰-۸۰) قرار داشت. نوجوانان بستری در بخش کودکان دارای رضایتمندی از خدمات پرستاری (۰۰۵/۰ = P) و محیط فیزیکی (۰۴/۰ = P) بالاتری نسبت به نوجوانان بستری در بخش بزرگسالان بودند و این تفاوت از نظر آماری معنی دار بود. درمقابل، رضایتمندی از خدمات پزشکی (۰۷۳/۰ = P) و سایر پرسنل (۰۹/۰ = P) در نوجوانان بستری در بخش کودکان و بزرگسالان دارای تفاوت آماری معنی دار نبود. ۸۷ درصد نوجوانانی که در بخش بزرگسالان بستری بودند و ۳/۳۵ درصد نوجوانانی که در بخش کودکان بستری بودند ترجیح می دادند که در بخش نوجوانان بستری باشند. ارتباط سن و جنس با رضایتمندی از خدمات نیز مورد بررسی قرار گرفت. بین سن و میزان رضایتمندی از خدمات پرستاری، پزشکی، سایر کارکنان و محیط بخش رابطه معنی داری وجود نداشت. ولی بین جنس و میزان رضایتمندی از خدمات پزشکی رابطه معنی داری وجود داشت؛ بطوریکه میانگین نمره رضایتمندی از خدمات پزشکی در دخترها بیشتر از پسرها بود و از نظر آماری معنی دار بود. نتیجه گیری: نتایج تحقیق حاضر نشان داد نوجوانان از محیط و خدمات پرستاری ارائه شده در بخش کودکان رضایت بیشتری نسبت به بخش بزرگسالان دارند. همچنین نوجوانان بیان داشتند که نیازمند بخش مختص نوجوانان جهت بستری شدن هستند. پیشنهاد می شود در مکانهایی که تخصیص بخش جداگانه جهت نوجوانان مقدور نمی باشد، امکانات لازم جهت نوجوانان در بخش کودکان فراهم شود، همچنین پرسنل و پزشکان درمورد نحوه ارتباط و برخورد با نوجوان و نیز تغییرات لازم در ارائه خدمات آموزش ببینند.

کلیدواژه ها

Satisfaction, Adolescents, Hospitalization, Medical Services, Hospital, رضایتمندی, نوجوانان, بستری شدن, خدمات بالینی, بیمارستان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.