مروری بر کارازمایی های بالینی قرآن محور در حوزه ی قلب و عروق

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله پژوهش پرستاری ایران، دوره: 13، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_IJNR-13-3_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 207
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهین نوملی

Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran

کیان علی پسندی

Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran

رشا اطلسی

Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran

علیرضا نیکبخت نصرآبادی

School of Nursing & Midwifery, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran

چکیده

مقدمه: با توجه به شیوع افزاینده بیماری های قلبی و علی رغم تاثیر مثبت مداخلات قرآن محور در مطالعات اولیه، تاثیر این نوع مداخلات در حوزه های قلبی- عروقی در یک مطالعه ی جامع به منظور به کارگیری آن به عنوان درمان مکمل در مراقبت معمول نشان داده نشده است. بنابراین، مرور کارازمایی های بالینی قرآن محور در حوزه ی قلب و عروق هدف این مطالعه بود. روش: این مطالعه مروری روایتی طی سه مرحله ی جستجو در پایگاه های اطلاعاتی، انتخاب مطالعات مرتبط و استخراج اطلاعات و تحلیل توصیفی آن ها در سال ۱۳۹۷ انجام شد. جستجو در پایگاه های اطلاعاتی Pubmed، Scopus، Web of science، Embase و Cochrane library و پایگاه های اطلاعاتی فارسی زبان در ۱۲ آوریل ۲۰۱۸، بدون محدودیت زبانی و زمانی و با کلید واژه های انگلیسی Quran و Heart و مترادف های انگلیسی و معادل های فارسی آن ها صورت گرفت. مطالعات دارای تشابه موضوعی با عنوان مورد مرور، طراحی کارازمایی بالینی و وجود قرآن و مداخلات مبتنی بر آن به عنوان مداخله مطالعه، وارد فرآیند مرور شدند. یافته ها: از ۴۳۹۱ مقاله بازیابی شده، عنوان و چکیده ۲۸۲۹ مقاله از نظر معیارهای ورود بررسی شدند. در نهایت متن کامل  ۱۳ مقاله که نماینده ی ۱۰ مطالعه بود، مرور شد. کاهش اضطراب قبل و بعد از عمل، کاهش شدت درد ناشی از جراحی و کاهش پاسخ فیزیولوژیک به استرس در بیماران تحت جراحی قلب باز، کاهش اضطراب بیماران مبتلا به بیماری شریان کرونر و سکته ی قلبی و تحت آنژیوگرافی کرونر، بهبود کیفیت زندگی بیماران مبتلا به نارسایی قلب و کنترل بهتر فشار خون از جمله ی تاثیرات مداخلات قرآن محور مورد استفاده در حوزه ی قلب و عروق بودند. نتیجه گیری: با توجه به تاثیرات مثبت مداخلات قرآن محور در برخی حوزه های قلب و عروق، توصیه می شود به عنوان مداخله ی ایمن، غیر تهاجمی و کم هزینه به موازات درمان طبی استفاده شود. 

کلیدواژه ها

Quran, cardiovascular, narrative review, قرآن, قلب و عروق, مرور حکایتی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.