بررسی میزان اعتیاد به اینترنت و آسیب های ناشی از تلفن همراه در دانشجویان پرستاری دانشگاه آزاد علی آباد کتول ۱۳۹۵

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: مجله پژوهش پرستاری ایران، دوره: 14، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IJNR-14-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 204
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا ممشلی

Islamic Azad University, Ali Abad Katoul Branch, Ali Abad Katoul, Iran

فاطمه بارانی

Islamic Azad University, Ali Abad Katoul Branch

حمید حجتی

Islamic Azad University, Ali Abad Katoul Branch, Ali Abad Katoul, Iran

نفیسه آغازی

Islamic Azad University, Ali Abad Katoul Branch, Ali Abad Katoul, Iran

نفیسه حکمتی پور

Islamic Azad University, Ali Abad Katoul Branch, Ali Abad Katoul, Iran

چکیده

مقدمه: یکی از مهم ترین ویژگی های جامعه ی مدرن، تاثیر ابزار های ارتباطی به ویژه اینترنت و تلفن همراه است که این تاثیر در جوانان خصوصا قشر دانشجو بدون شک وجود دارد، لذا این مطالعه با هدف بررسی اعتیاد به اینترنت و آسیب های ناشی از تلفن همراه در دانشجویان پرستاری انجام شد. روش کار: این پژوهش یک مطالعه ی توصیفی-مقطعی است که به روش نمونه گیری تصادفی ساده بر روی ۲۵۰ نفر از دانشجویان پرستاری دانشگاه آزاد علی آباد کتول انجام شد. ابزارهای گردآوری داده ها شامل فرم اطلاعات دموگرافیک، مقیاس اعتیاد به اینترنت یانگ (IAT) و مقیاس استفاده آسیب زا از تلفن همراه (COS) بود. داده ها با استفاده از آزمون های آماری یو من ویتنی، کروسکال والیس و ضریب همبستگی اسپیرمن و با نرم افزار SPSS-۲۱ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته ها: نتایج نشان داد که ۲/۸۹ درصد آسیب معمولی و ۴/۲ درصد آسیب زیاد و ۴/۸ درصد بدون آسیب بودند. از نظر اعتیاد به اینترنت ۴/۸۶ درصد عدم اعتیاد، ۰۸/۰ درصد اعتیاد و ۸/۱۲ درصد در معرض اعتیاد به اینترنت بودند. و بین اعتیاد به اینترنت و آسیب های ناشی از تلفن همراه ارتباط معناداری وجود دارد (۶۷/۰ = r، ۰۱/۰ > P). نتیجه گیری: بر طبق یافته های این پژوهش دانشجویان پرستاری از نظر اعتیاد به اینترنت و آسیب های تلفن همراه، وضعیت نسبتا مطلوبی دارند ولی در معرض خطر نیز هستند. لذا برگزاری کارگاه های آموزشی می تواند در اتخاذ رویکردی واقع بینانه تر نسبت به این وسایل کمک کند.  

کلیدواژه ها

Internet, Addiction, Cell Phone, Nursing, اعتیاد, اینترنت, تلفن همراه, پرستاری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.