پیش بینی استرس، اضطراب و افسردگی نوجوانان بر اساس بخشودگی زناشویی و انسجام خانواده
محل انتشار: مجله پژوهش پرستاری ایران، دوره: 14، شماره: 4
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 237
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJNR-14-4_006
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: از آنجایی که خانواده ها نقش با اهمیتی در سلامت روان نوجوانان ایفا می کنند، بنابراین پژوهش حاضر با هدف پیش بینی استرس، اضطراب و افسردگی نوجوانان بر اساس بخشودگی زناشویی و انسجام خانواده انجام گرفت.
روش کار: روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی و جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان (دختروپسر) دبیرستانی مدارس دولتی شهرکرمانشاه در سال تحصیلی ۹۵ -۹۶ بود. نمونه ای به حجم ۳۶۰ نفر انتخاب شد. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه های افسردگی، اضطراب و استرس (DASS)، انسجام خانواده و بخشودگی زناشویی بود و به منظورتحلیل داده ها از شاخصهای آماری، همبستگی و تحلیل رگرسیون چند متغیره به شیوه همزمان استفاده شد.
یافته ها: نتایج پژوهش نشان دهنده ای این است. متغیرهای بخشودگی زناشویی و انسجام خانواد باهم می توانند ۵۱ درصد تغییرات بهداشت روان را پیش بینی کنند. همچنین بخشودگی زناشویی و انسجام خانواده باهم می توانند، استرس، اضطراب و افسردگی را به ترتیب با ضریب تاثیر ۴۰/۰، ۲۶/۰ و ۳۹/۰ پیش بینی کنند و رابطه منفی معناداری در سطح (۰۰۱/۰P<) در بین آنها وجود دارد.
نتیجه گیری: با توجه به نقش انسجام خانواده و بخشودگی زناشویی در پیش بینی بهداشت روان (استرس، اضطراب و افسردگی) فرزندان پیشنهاد می شود خانواده ها به این مهم توجه داشته باشند که نقش بارزی در آینده فرزندانشان دارند و نیز متخصصین سلامت روان برای ارتقا و کیفیت سلامت روان نوجوانان این مولفه ها را مورد توجه قرار دهند.
کلیدواژه ها:
Marital Forgiveness ، Family Cohesion ، Stress ، Anxiety ، Depression ، Adolescents ، بخشودگی زناشویی ، انسجام خانواده ، استرس ، اضطراب ، افسردگی ، نوجوانان
نویسندگان
دلنیا شیخ اسمعیلی
MA of Counselling Family, School of Social Sciences, Razi University, Kermanshah, Iran
محسن حجت خواه
Assistant Professor of Department of Counselling, School of Social Sciences, Razi University, Kermanshah, Iran
فرامرز مروتی
MA of Counselling Family, School of Social Sciences, Razi University, Kermanshah, Iran
پیمان حاتمیان
PhD Student, Department of Psychology, Faculty of Humanities, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran
ایمان مصباح
MA of Counselling Family, School of Social Sciences, Razi University, Kermanshah, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :