ارائه الگوی شکل گیری مدل های ذهنی مدیران کارآفرین در بیمارستان های آموزشی دولتی و خصوصی شهر مشهد

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: مجله پژوهش پرستاری ایران، دوره: 14، شماره: 6
  • کد COI اختصاصی: JR_IJNR-14-6_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 157
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میترا خزائی

Phd Department of entrepreneurship, Aliabad Katoul Branch, Islamic Azad University, Aliabad Katoul, Iran.

عبدالحمید ابراهیمی

Associofessor degree ۲۷, business group, Faculty of Management ,Allameh Tabatabaea, Tehran, Iran

روح اله سمیعی

Phd Department of Management, Aliabad Katoul Branch, Islamic Azad University, Aliabad Katoul, Iran.

چکیده

مقدمه: برای دستیابی به موفقیت در دنیای امروز، باید خود را با واقعیتی به نام تغییر تطبیق داد. بنابراین مدیران می­توانند غربال­کننده­ای باشند که وقایع محیطی را بگونه­ای خاص تعبیر کرده و این یکی از جنبه­های مهم در فرایند تغییرات سازمانی به حساب آمده است. هدف پژوهش حاضر، ارائه الگوی شکل­گیری مدل های ذهنی مدیران کار­آفرین در بیمارستان های­آموزشی شهر مشهد می­باشد.­ روش کار: این تحقیق از لحاظ هدف، ­کاربردی، ماهیت اکتشافی و با رویکرد­­ آمیخته است. ۱۲ نفر از خبرگان دانشگاهی و مدیران بیمارستان ها، به روش ­هدفمند و­­­ شیوه گلوله­برفی برای دستیابی­ به اشباع­نظری مشارکت داشتند و شاخص­های مدل­های ذهنی مدیران کارآفرین از نظرات­ ۲۲۵ مدیر­ بر ­اساس جدول ­مورگان بررسی شده است. روش پژوهش حاضر به صورت کیفی- کمی با استفاده از روش دلفی فازی و دیمتل می­باشد. یافته­ ها: نتایج این پژوهش نشان می­دهد که جامعه­شناختی­ به عنوان تاثیرگذارترین، مهارتی دومین متغیر تاثیرگذار و شخصیت حداقل تاثیرگذاری را روی سایر متغیرها دارند. متغیر­های مرتبط با هر یک به ترتیب تاثیرگذاری برای جامعه­شناختی؛ نظام­آموزشی،­ مشوق­های اجتماعی و­ الگوی­نقش، برای مهارتی؛ نیاز به موفقیت، کانون کنترل درونی، قدرت پیش­بینی، ریسک پذیری، گرایش به خلاقیت و نوآوری و برای­ شخصیت؛  قدرت­ مذاکره،­ مهارت تیم­سازی­، توانایی برنامه­ریزی، مدیریت­کسب­و­کار، قدرت تصمیم­گیری به عنوان مهمترین عوامل مورد توجه قرار گرفتند. نتیجه­ گیری: قدرت پیش­بینی به عنوان تاثیرپذیرترین و گرایش به خلاقیت و نوآوری به عنوان تاثیرگذارترین متغیر روی سایر متغیرها بودند.  

کلیدواژه ها

Entrepreneurship, Entrepreneurship managers, Mental Models, Fuzzy Delphi, Dematel Method., کارآفرینی, مدیران کارآفرین, مدل های ذهنی, دلفی فازی, دیمتل.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.