تجارب زیسته و چالش های بیماران مبتلا به کمر درد مزمن: یک مطالعه پدیدارشناختی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: مجله پژوهش پرستاری ایران، دوره: 15، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_IJNR-15-4_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 220
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا بابایی

shahid neheshti university

محسن دهقانی

shahid neheshti university

بابک باباخانی

دانشگاه علوم پزشکی تهران

سهیل نجفی مهری

دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله

چکیده

مقدمه: کمر درد مزمن اختلال پیچیده­ای است و پیامدهای گسترده­ای را به همراه دارد که می­تواند بر سبک زندگی افراد تاثیر­گذار باشد. از این رو مطالعات بیشتری نیاز است که فهم ما را از این تاثیرات افزایش داده و به پژوهشگران کمک کند تا مولفه­های درمانی موجود را با توجه به نیازهای بیماران گسترش و انطباق دهند. روش: این مطالعه کیفی با رویکرد پدیدارشناسی توصیفی انجام شد. روش جمع­آوری داده­ها مصاحبه نیمه ساختار یافته بود. ۱۴ شرکت­کننده مبتلا به کمر درد مزمن به صورت هدفمند از بیمارستان امام خمینی تهران انتخاب شدند. مصاحبه­های عمیق ضبط شدند و سپس مصاحبه­های پیاده­سازی شده با روش کلایزی تحلیل شدند. نتایج: نتایج مطالعه حاضر بیانگر چهار خوشه اصلی می­باشد که عبارتند از: ۱)پیامدهای فردی و روان­شناختی، ۲)پیامدهای اجتماعی، ۳)پیامدهای اقتصادی و ۴) راهبردهای مقابله. بحث: براساس نتایج مطالعه حاضر، ما به این نتیجه رسیدیم که کمر درد مزمن اثرات تعیین کننده­ای در همه حوزه­ها از جمله زندگی روزمره بیمار، شغل و روابط بین فردی افراد دارد. ضمن آنکه این افراد پریشانی روان­شناختی قابل توجهی را تجربه می­کنند. این یافته­ها فهم ما را در رابطه با تجربیات بیماران افزایش می­دهد و اهمیت ارزیابی پیامدهای ناشی از درد را در پژوهش و محیط بالینی برجسته می­سازد. همچنین، مهم است که نیازهای بیماران به هنگام درمان کمر درد مزمن مورد توجه قرار گیرد. بر این اساس، شکل دادن مداخلات روانشناختی و خانواده محور نیز می­تواند مفید واقع شود.  

کلیدواژه ها

chronic low back pain, lived experience, descriptive phenomenological approach, کمر درد مزمن, تجربه زیسته, رویکرد پدیدارشناسی توصیفی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.