توزیع ژئوشیمیایی عناصر در سکانس سنگهای دربردارنده کانسار منگنز رباط کریم

سال انتشار: 1381
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,288

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SGSI06_014

تاریخ نمایه سازی: 7 مرداد 1385

چکیده مقاله:

کانسار منگنز رباط کریم در فاصله 60 کیلومتری جنوب غرب تهران در محدوده کمربند ولکانوپلوتونیک ارومیه – دختر واقع شده است. در محدوده معدن سنگهای آتش فشانی ائوسن بالایی گسترش داشته و ماده معدنی نیز در داخل همین سنگها مشاهده می شود. تنوع این سنگها قابل ملاحظه بوده و انواعی نظیر آندزیت پیروکسن دار، آندزیت بازالتی، توفهای تراکیتی و ریولیتی وایگنمبریت را شامل می شود. به منظور روشن شدن ارتباط لیتولوژی و توزیع عناصر، در محدوده معدنی و حتی المقدور به دور از آلودگی های معدنی سه ستون لیتوژئوشیمی تهیه شده است و در نمونه های مربوط به این ستونها علاوه بر اندازه گیری اکسید عناصر رایج، عناصر دیگری شامل Zn, Sr, Ni, Cu, Ti, Fe, Mn, Co, As, V نیز به شیوه XRF اندازه گیری شده است. توزیع عناصر در مقابل واحدهای مربوط به شیوه عنکبوتی پیاده شده و از این نمودارها نتایج زیر به دست آمده است. در مجموع با افزایش اسیدیته سنگ عناصر Mn و Fe کاهش نشان می دهند و مقدار Mn در یک واحد لیتولوژی خاص تحت عنوان واحد برشی کانه دار به حداکثر مقدار خود رسیده است. در هر سه ستون نسبت Mn/Fe بر روی واحد کانه دار به حداکثر مقدار خود رسیده و به عبارت دیگر در این واحد مقدار آهن به حداقل رسیده است. ماتریس همبستگی بین منگنز و سایر عناصر نیز موید این است که عناصر Sr, As, Cu بیشترین همبستگی و عناصر Ti, Fe کمترین همبستگی را با منگنز نشان می دهد. کمبود آهن در واحد برشی کانه دار حکایت از جدایش آهن و منگنز تحت تاثیر pH,Eh مناسب در محیط رسوبی در نزدیک سطح داشته و با توجه به همبستگی منگنز با عناصر یاد شده می توان نتیجه گرفت که حانه زایی منگنز در افق برشی کانه دار به صورت اگزالاتیو (exhalative) صورت پذیرفته است.

نویسندگان

علی امیری

گروه زمین شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زرند

عباس اکبرزاده

گروه زمین شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زرند

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • -امیری0ع.، 1374 . مطالعه زمین شناسی] کانی شناسی و عوامل ...
  • Krauskopf, K.B., 1979 , 1ntroduction to geochemistry , McGrow- Hill. ...
  • Roy , S ., 1981 _ Mapganese depoisits. , Academic ...
  • نمایش کامل مراجع