CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارزشیابی و رتبه بندی کیفیت خدمات در چهار بیمارستان دولتی شهرستان اصفهان با استفاده از روش های "تصمیم گیری چندمعیاره"

عنوان مقاله: ارزشیابی و رتبه بندی کیفیت خدمات در چهار بیمارستان دولتی شهرستان اصفهان با استفاده از روش های "تصمیم گیری چندمعیاره"
شناسه ملی مقاله: JR_JHPM-6-4_005
منتشر شده در در سال 1396
مشخصات نویسندگان مقاله:

محمدعلی بهشتی نیا - Faculty of Engineering, University of Semnan, Semnan, Iran
احمد ترک زاد - Faculty of Engineering, University of Semnan, Semnan, Iran

خلاصه مقاله:
مقدمه: ارزشیابی و ارتقا کیفیت خدمات در بیمارستان ها که با سلامتی انسان ها سروکاردارند، اهمیت زیادی دارد. پژوهش حاضر با هدف ارزشیابی و رتبه بندی کیفیت خدمات در چهار بیمارستان دولتی شهرستان اصفهان با استفاده از روش های "تصمیم گیری چندمعیاره" در سال ۱۳۹۴ پیاده سازی شده است. روش کار: در این مطالعه توصیفی یک نمونه ۸ نفری از اساتید دانشگاه سمنان و علوم پزشکی اصفهان و یک نمونه تصادفی ۳۸۴ نفری از بیماران چهار بیمارستان دولتی شهر اصفهان و از روش کوکران با خطای ۰۵/۰ محاسبه شد. از "پرسشنامه مقایسات زوجی" (Pairwise Comparison Questionnaire) و "پرسشنامه ماتریس تصمیم" (Decision Matrix Questionnaire) به ترتیب جهت وزن دهی معیارهای شناسایی شده و تعیین نمره هر بیمارستان در هر معیار استفاده شد. پایایی پرسشنامه اول بین ۸ نفر از مدرسین مدیریت دانشگاه سمنان پزشکان و تایید و پایایی پرسشنامه دوم نیز با توزیع بین بیمار تایید شد. رتبه بندی بیمارستان ها با ترکیب روش تاپسیس (TOPSIS) با روش های "فرآیند تحلیل سلسله مراتبی" (Analytical Hierarchy Process) یا AHP و "منطق دیجیتال بهبود یافته" (Modified Digital Logic) یا MDL صورت گرفته است که به ترتیب روش های AHP-TOPSIS و MDL-TOPSIS نامگذاری شده اند. تحلیل داده ها با کمک نرم افزار Expert Choice نسخه ۱۱ انجام شد. یافته ها: با توجه به سطح خطای ۰۵/۰ درنظر گرفته شده، نتایج روش های AHP-TOPSIS و MDL-TOPSIS به ترتیب با مقادیر شاخص نزدیکی ۸۹۳/۰ و ۸۷۳/۰ نشان داد، که بیمارستان الزهرا (س) بهترین کیفیت خدمات را ارائه می دهد. نتیجه گیری: بیمارستان الزهرا (س) عملکرد قابل قبولی نسبت به بیمارستان های دیگر دارا می باشد. پیشنهاد می شود که روش AHP-TOPSIS و MDL-TOPSIS روی کلیه بیمارستان های کشور جهت شناسایی نقاط قوت و ضعف به کار گرفته شود تا بیمارستان ها جایگاه کلی خود را در بین سایر بیمارستان های مورد مقایسه بشناسند.  

کلمات کلیدی:
Hospital Administration, Decision-Making, Decision Support Techniques, Policy Making, مدیریت بیمارستان, تصمیم گیری, روش های پشتیبانی تصمیم, سیاست گذاری

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1357580/