همبستگی خودارزیابی با مدیریت دانایی در کارکنان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله مدیریت ارتقای سلامت، دوره: 7، شماره: 5
  • کد COI اختصاصی: JR_JHPM-7-5_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 216
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه جهانی

Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran

فرشته عامری

Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran

مجید ملک پور

Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran

بهناز جعفری

Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran

نازیلا موسوی

Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran

چکیده

مقدمه: هر سازمانی جهت بهبود عملکرد و پاسخگویی مناسب به مخاطبان، نیاز به ارزیابی انسانی دارد. این مطالعه با هدف تعیین همبستگی خودارزیابی و مدیریت دانایی در کارکنان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی شهر تهران انجام گردید. روش کار: روش مطالعه حاضر توصیفی- همبستگی می باشد. جامعه آماری مورد پژوهش، کارکنان ستادی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به تعداد ۱۰۶۴ نفر بود. نمونه جامعه پژوهش حاضر با استفاده از فرمول کوکران به تعداد ۲۸۲ نفر به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند که از تعداد ۲۸۲ پرسشنامه توزیع شده تعداد ۲۵۶ پرسشنامه تکمیل شد. برای اندازه گیری از پرسشنامه "پرسشنامه معیارهای مدل تعالی سازمانی (EFQM: Organizational Excellence Model Criteria Questionnaire) و "پرسشنامه مدیریت دانش همتی" (Hemmati Knowledge Management Questionnaire) استفاده شد. پایایی پرسشنامه ها از طریق آلفای کرونباخ، ۹۳/۰ و ۹۲/۰ بدست آمد. داده ها با استفاده از نرم افزار اس پی اس اس نسخه ۲۴ تحلیل شد. یافته ها: بیشترین میزان همبستگی بین ابعاد خودارزیابی و مدیریت دانایی مربوط به نتایج جامعه (۸۶/۰ = r) و همچنین بیشترین میزان همبستگی بین ابعاد مدیریت دانایی و خودارزیابی مربوط به جامعه دانا (۷۳/۰ = r) است (۰۵/۰ > P). نتیجه گیری: بین ابعاد خودارزیابی و مدیریت دانایی همبستگی معناداری وجود دارد. پیشنهاد می شود نقاط قوت و ضعف سازمان در این زمینه برای تعالی سازمان شناسایی گردد و دوره های آموزشی در حوزه های خودارزیابی و مدیریت دانایی برای کارکنان برگزارگردد.  

کلیدواژه ها

Self-assessment, Knowledge Management, EFQM, خودارزیابی, مدیریت دانش, الگوی تعالی بنیاد کیفیت اروپا

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.