اثر تمرین مقاومتی بر سطوح سرمی تروپونین آی با حساسیت بالا و پپتید ناتریورتیک مغزی در مردان سالمند

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله مدیریت ارتقای سلامت، دوره: 7، شماره: 6
  • کد COI اختصاصی: JR_JHPM-7-6_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 339
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم رنگرز

Department of Sport Physiology, University Campus, Guilan University, Rasht, Iran

بهمن میرزایی

Department of Sport Physiology, University Campus, Guilan University, Rasht, Iran

فرهاد رحمانی نیا

Department of Sport Physiology, University Campus, Guilan University, Rasht, Iran

چکیده

مقدمه: تمرین مقاومتی اثرات مفیدی بر سلامت سیستم قلبی عروقی داشته و می تواند یک درمان موثر برای شرایط بالینی مختلف مانند بیماری قلبی باشد. هدف از مطالعه حاضر، تعیین اثر تمرین مقاومتی بر سطوح سرمی تروپونین آی با حساسیت بالا (height sensitive Cardiac troponin I) و پپتید ناتریورتیک مغزی (N-terminal proBrain Natriuretic Pepted) مردان سالمندمی باشد. روش کار: این مطالعه از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون بود. ۲۴ نفر به صورت انتخابی از بین مردان سالمند شهر کرج (سن:۲۵/۵ ± ۷۲، وزن:۳/۱۳ ± ۴/۷۳، شاخص توده بدنی:۳/۴ ± ۱/۲۷) به عنوان آزمودنی های پژوهش حاضر انتخاب و به صورت تصادفی در ۲ گروه تمرین مقاومتی (۱۲ نفر) وکنترل (۱۲ نفر) تقسیم شدند. پروتکل تمرین مقاومتی به مدت هشت هفته و سه جلسه در هر هفته با هشت حرکت و هر حرکت با ده تکرار برای گروه مداخله طراحی گردید. گروه کنترل نیز به منظور مقایسه با گروه تمرین و بررسی اثر زمان هشت هفته ای خونگیری پیش و پس آزمون در آسایشگاه کهریزک تحت کنترل بودند. برای اندازه گیری سطوح سرمی NT-proBNP و hs-CTnI بترتیب از روش الایزا (ELIZA) وکمی لومینسانس (Chemi Luminescence) استفاده گردید. پایایی کیت های NT-proBNP و hs-CTnI بترتیب با شناسه های (ZB-۱۲۳۹-H۹۶۴۸) و (ZB-۱۱۷۵۳S-H۹۶۴۸) مشخص شد. روایی کیت های مورد استفاده با نظرسنجی از متخصصان آزمایشگاه مشخص گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار اس پی اس اس نسخه ۲۴ تحلیل شد. یافته ها: سطوح سرمی hs-CTnI و NT-proBNP پس از هشت هفته تمرین مقاومتی کاهش معنی داری نشان داد (۰۵/۰ > P). همچنین، سطوح NT-proBNP گروه تمرین در مقایسه با گروه کنترل، کاهش معنی داری پس از هشت هفته تمرین مقاومتی داشت (۰۵/۰ > P). نتیجه گیری: تمرین مقاومتی باعث کاهش سطوح بیومارکرهای پیش آگهی دهنده بیماری های قلبی hs-CTnI و NT-proBNP در مردان سالمند می گردد. لذا ارائه برنامه های تمرین مقاومتی می تواند سرعت آتروفی عضلات اسکلتی و قلبی و پدیده سارکوپنی را که در سالمندی اتفاق می افتد، کاهش داده و سطوح بیومارکرهای قلبی را در شرایط مطلوب حفظ نماید.  

کلیدواژه ها

Resistance Exercise, Cardiac Troponin I, N-terminal pro-BNP, Elderly, تمرین مقاومتی, تروپونین قلبی آی, پپتید ناتریورتیک مغزی, سالمند

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.