بررسی همبستگی دانش احتیاطات استاندارد کنترل عفونت و سازه های الگوی اعتقاد بهداشتی با عملکرد احتیاطات استانداردکنترل عفونت در دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی همدان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله مدیریت ارتقای سلامت، دوره: 8، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JHPM-8-1_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 224
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود خداویسی

Hamedan university medicin

طاهره اسکندرلو

Health Nursing, School of Nursing and Midwifery, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran

رویا امینی

Hamedan university medicin

لیلی تاپاک

Hamedan university medicin

چکیده

مقدمه: مهم ترین چالش بهداشتی برای کارکنان پرستاری در انتقال عفونت می باشد. پیشگیری از انتقال عفونت های بیمارستانی، رعایت احتیاطات استاندارد نیازاست. این مطالعه، با هدف تعیین همبستگی دانش احتیاطات استانداردکنترل عفونت و سازه های "الگوی اعتقاد بهداشتی" با عمکرد احتیاطات استاندارد کنترل عفونت در دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی همدان انجام گردید. روش کار: در این مطالعه توصیفی-همبستگی، ۱۲۳ نفر از دانشجویان پرستاری در بیمارستان های آموزشی به روش سرشماری شرکت داشتند. داده ها با ابزارهای پژوهشگرساخته جمعیت شناختی، "پرسشنامه دانش احتیاطات استاندارد کنترل عفونت" (Questionnaire of Knowledge of Standard Precautions of Infection Control)، "پرسشنامه سازه های الگوی اعتقاد بهداشتی" (Health Belief Model Constructs Questionnaire) و "پرسشنامه عملکرد احتیاطات استاندارد کنترل عفونت" (Questionnaire of Performance of Standard Precautions of Infection Control) جمع آوری شد. روایی محتوا و پایایی به روش الفاکرونباخ بررسی شد. تحلیل داده ها با نرم افزار اس پی اس اس نسخه ۲۰ تحلیل شد. یافته ها: میانگین نمره دانش دانشجویان در استاندارد مورد کنترل عفونت (۳۹/۱۲±۵۷/۵۳) در سطح متوسط و میانگین نمره عملکرد احتیاطات استاندارد دانشجویان در سطح خوب (۹۹/۱۴±۲۲/۷۴) ارزیابی گردید. میانگین نمرات کسب شده هرسازه از سازه های "الگوی اعتقاد بهداشتی" عبارت بودند از: حساسیت درک شده (۹۴/۹±۵۱/۸۷)، شدت درک شده (۳۸/۱۰±۷۱/۸۹)، منافع درک شده (۴۴/۸±۵۸/۹۴)، موانع درک شده (۸۱/۱۴±۷۵/۶۱)، راهنما برای عمل (۹۹/۹±۸۵/۸۲) و خود کارآمدی درک شده (۲۳/۱۲±۸۵/۳۱). بر اساس آزمون پیرسون، بین سازه حساسیت و عملکرد احتیاطات استاندارد همبستگی معناداری بود (۰۵/۰ > P). نتیجه گیری: در بررسی دانش و سازه های "الکوی اعتقاد بهداشتی" اکثردانشجویان به ترتیب در سطح متوسط و خوب قرار داشتند. اما دانشجویان از نظر خودکارآمدی در سطح ضعیفی قرار داشتند. با توجه به ارتباط سازه حساسیت درک شده با رعایت احتیاطات استاندارد کنترل عفونت، تمرکز بر این سازه، از طریق آموزش به دانشجویان پیشنهاد می گردد.  

کلیدواژه ها

Knowledge, Infectious Disease Control, Health Belief Model, Students, دانش, کنترل بیماری های واگیر, الگوی اعتقاد بهداشتی, دانشجویان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.