همبستگی استفاده از زمان با کیفیت زندگی مرتبط با سلامت در دانشجویان دختر خوابگاهی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: مجله مدیریت ارتقای سلامت، دوره: 8، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JHPM-8-3_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 145
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید محمد صادق حسینی

Hamadan University of Medical Sciences

محسن سرحدی

Hamadan University of Medical Sciences

سحر نورانی قرابرقع

Hamadan University of Medical Sciences

چکیده

مقدمه: مدت زمان اختصاص یافته به هر یک از کارها در طول روز در بین دانشجویان، می تواند نقش موثری بر سلامت، رفاه و کیفیت زندگی آن ها داشته باشد. هدف پژوهش حاضر تعیین همبستگی استفاده از زمان با کیفیت زندگی مرتبط با سلامت در دانشجویان دختر ساکن در خوابگاه های دانشگاه علوم پزشکی همدان بود. روش کار: در این مطالعه توصیفی-همبستگی تعداد ۱۷۸ نفر از دانشجویان دختر خوابگاهی دانشگاه علوم پزشکی همدان به روش نمونه گیری غیر تصادفی و در دسترس انتخاب شدند. شرکت کنندگان "ثبت وقایع استفاده از زمان"(Time-Use Diary) که روایی آن بوسیله مدرسین گروه کاردرمانی تایید و پایایی با استفاده از آلفای کرونباخ اندازه گیری شد و "فرم کوتاه پرسشنامه کیفیت زندگی مرتبط با سلامت" (SF-۳۶: Health-Related Quality of Life Short Form) را که روایی و پایایی آن در مطالعات قبلی مورد تایید قرار گرفته است، برای یک روز عادی و یک روز تعطیل تکمیل نمودند. داده ها در نرم افزار اس پی اس اس نسخه ۱۶ تحلیل شد. یافته ها: بین فعالیت های روزانه زندگی با حیطه های اختلال نقش مرتبط با سلامت جسمی (۰۳۰/۰ = P)، کارکرد اجتماعی (۰۰۹/۰ = P)، انرژی/خستگی (۰۱۵/۰ = P) و بهزیستی هیجانی (۰۰۲/۰ = P) همبستگی معنادار وجود دارد. همچنین بین فعالیت های روزانه زندگی ابزاری با حیطه اختلال نقش مرتبط با سلامت جسمی (۰۳۵/۰ = P) همبستگی معنادار وجود دارد. بعلاوه، بین آموزش با حیطه های درد (۰۳۸/۰ = P) و انرژی/خستگی (۰۵۰/۰ = P) همبستگی معنادار وجود دارد. بین اوقات فراغت و حیطه های سلامت عمومی (۰۴۳/۰ = P) و بهزیستی هیجانی (۰۰۵/۰ = P) و بین خواب و استراحت و حیطه بهزیستی هیجانی (۰۰۴/۰ = P) همبستگی معنادار وجود دارد. نتیجه گیری: تخصیص زمان بین حوزه های مختلف کارهای روزمره در دانشجویان وجود ندارد. این امر می تواند در برخی از جنبه های سلامت و کیفیت زندگی این افراد تاثیر منفی بر جای بگذارد. بنابراین، پیشنهاد می شود با آموزش به دانشجویان، می توان بین حوزه های کار و کیفیت زندگی مرتبط با سلامت دانشجویان را افزایش داد.  

کلیدواژه ها

Time, Quality of Life, Students, زمان, کیفیت زندگی, دانشجویان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.