تاثیر تمرینات پیلاتس بر نشانگرهای سیستم ایمنی در مردان سالمند
محل انتشار: مجله مدیریت ارتقای سلامت، دوره: 9، شماره: 2
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 182
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JHPM-9-2_006
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: با افزایش سن، سیستم ایمنی کاهش می یابد. بهبود عملکرد ایمنی در سالمندان از طریق فعالیت ورزشی نقش مهمی در سلامت سالمندان دارد. هدف از مطالعه حاضر تعیین اثر دوازده هفته تمرینات پیلاتس بر روی نشانگرهای سیستم ایمنی در مردان سالمند بود.
روش کار: در این مطالعه نیمه تجربی، تعداد ۲۲ تن از مردان سالمند با میانگین سنی (۸۱/۲ ± ۷۶/۶۵) سال، به صورت در دسترس انتخاب و به طور تصادفی و مساوی در دو گروه تجربی و کنترل قرار گرفتند. برنامه تمرین پیلاتس به مدت ۱۲ هفته، سه روز در هفته به مدت ۶۰ دقیقه انجام شد. شدت تمرین توسط "رتبه بندی فشار درک شده" (RPE: Rating of Perceived Exertion)، کنترل شد. قبل و ۴۸ ساعت بعد از آخرین جلسه تمرینی، مونوسیت ها، نوتروفیل ها و لنفوسیت ها اندازه گیری شدند روایی محتوا و پایایی از طریق آلفای کرونباخ محاسبه شد. برای تحلیل داده ها از نرم افزار آماری اس پی اس اس نسخه ۲۳ استفاده شد.
یافته ها: ۱۲ هفته تمرین پیلاتس، موجب افزایش معنی دار سطح مونوسیت ها (۰۰۱/۰= P، ۸۷/۳۱۵=F) (۲۱/۱۸ درصد) و کاهش معنی دار نوتروفیل ها (۰۰۱/۰= P، ۵۷/۵۶=F) (۶۵/۵ درصد) و لنفوست ها (۰۰۱/۰= P، ۲۶/۳۱=F) (۳۳/۵ درصد) در گروه تجربی نسبت به کنترل شد (۰۵/۰˂P).
نتیجه گیری: تمرینات پیلاتس به مدت نسبتا طولانی می تواند برای تحریک و تغییر شاخص های سیستم ایمنی در سالمندان موثر باشد. پیشنهاد می شود سالمندان برای تقویت سیستم ایمنی و ارتقاء سطح سلامتی خود از این نوع تمرینات استفاده نمایند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمدابراهیم بهرام
Department of Physical Education and Sport Sciences, University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil
معرفت سیاه کوهیان
Department of Physical Education and Sport Sciences, University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil
لطفعلی بلبلی
Department of Physical Education and Sport Sciences, University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil
محمدجواد پوروقار
Department of Physical Education, University of Kashan, Kashan
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :