همبستگی هوش هیجانی با فرسودگی ناشی از داوری در داوران زن فوتبال ایران
محل انتشار: مجله مدیریت ارتقای سلامت، دوره: 9، شماره: 4
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 254
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JHPM-9-4_007
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
چکیده مقاله:
مقدمه : داوری در فوتبال، از شغلهایی است که در معرض هیجان های بالا، می تواند پیامدهای منفی برای سلامتی داوران در پی داشته باشد. بنابراین ، هدف پژوهش حاضر تعیین میزان همبستگی هوش هیجانی و فرسودگی ناشی از داوری در داوران زن فوتبال ایران بود.
روش کار : پژوهش حاضر یک پژوهش توصیفی- همبستگی بود . تعداد جامعه ۵۱ داور زن شاغل در لیگ فوتبال سال ۱۳۹۵ بانوان بود که با توجه به تعداد کم جامعه، نمونه آماری برابر با کل جامعه لحاظ گردید. جهت جمع آوری دادهها از "آزمون خود گزارشی هوش هیجانی شاته " (The Schutte Self Report Emotional Intelligence Test) (SSEIT) و "سیاهه فرسودگی ناشی از داوری" (Burnout Inventory for Referees) استفاده شد. روایی صوری با نظر متخصصان و پایایی ابزارها به روش ضریب آلفای کرونباخ مورد تائید قرار گرفت. تحلیل دادهها با استفاده نرم افزار اس پی اس اس نسخه ۲۱ انجام شد.
یافته ها : بین فرسودگی ناشی از داوری با مولفه های خوش بینی و تنظیم هیجان (۵۹/۰- r=) و همچنین ارزیابی و ابراز هیجان (۳۱/۰- r=) همبستگی معناداری وجود دارد (۰۵/۰>P). اما بین مولفه کاربرد هیجان (۱۰/۰- r=) و فرسودگی شغلی داوران همبستگی معناداری وجود ندارد (۰۵/۰P>). همچنین، بین هوش هیجانی (۴۳/۰- r=) و فرسودگی ناشی از داوری در داوران همبستگی معناداری در جهت منفی وجود دارد (۰۵/۰>P).
نتیجه گیری: افزایش هوش هیجانی با کاهش فرسودگی ناشی از داوری در داوران زن همبستگی دارد. پیشنهاد می گردد از آموزش های مناسب جهت افزایش هوش هیجانی و کاهش فرسودگی ناشی از داوری در داوران زن شاغل در لیگ فوتبال استفاده شود.
کلیدواژه ها:
Burnout ، Emotional Intelligence ، Referee ، Soccer ، Women ، فرسودگی ، هوش هیجانی ، داور ، فوتبال ، زن.
نویسندگان
حمیدرضا صفری جعفرلو
Jahrom University
جمیله کشاورز
Master of Sport Management, Sport Science Department, Islamic Azad University, Shiraz, Iran
مهدی بشیری
Azarbaijan Shahid Madani University
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :