تاثیر آرام سازی فک بر اضطراب بیماران مبتلا به انفارکتوس میوکارد

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: نشریه پژوهش توانبخشی در پرستاری، دوره: 3، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IJRN-3-1_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 210
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منیره سادات کاشی

University of Social Welfare & Rehabilitation Sciences, Tehran, Iran

محمد علی حسینی

University of Social Welfare & Rehabilitation Sciences, Tehran, Iran

فرحناز محمدی

University of Social Welfare & Rehabilitation Sciences, Tehran, Iran

احمد علی اکبری کامرانی

University of Social Welfare & Rehabilitation Sciences, Tehran, Iran

عنایت ا... بخشی

University of Social Welfare & Rehabilitation Sciences, Tehran, Iran

چکیده

مقدمه: اضطراب یکی از شایع ترین پاسخ های روانشناختی بیماران به حوادث قلبی- عروقی می باشد. بیماران قلبی عروقی به ویژه سکته قلبی در تمامی مراحل، اضطراب زیادی را تجربه می کنند و این اضطراب روند بهبود بیماری را به تاخیر می اندازد. این پژوهش با هدف تعیین تاثیر آرام سازی فک بر اضطراب بیماران مبتلا به انفارکتوس میوکارد انجام گرفته است. روش کار: این مطالعه یک پژوهش نیمه تجربی بود که جامعه پژوهش آن را کلیه بیماران مبتلا به انفارکتوس میوکارد بستری در بیمارستان های منتخب شهرستان ساوه در سال ۱۳۹۴ تشکیل می دادند. در این مطالعه ۶۸ آزمودنی واجد شرایط به روش نمونه گیری مبتنی بر هدف انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه مداخله و شاهد قرار گرفتند. بیماران گروه مداخله علاوه بر درمان های روتین بخش، روش آرام سازی فک را آموزش دیده و اجرا کردند و بیماران گروه شاهد فقط درمان های روتین بخش را دریافت کردند. داده ها از طریق فرم ویژگی های فردی و پرسشنامه سنجش اضطراب اشپیل برگر جمع آوری شد و از طریق نرم افزار SPSS نسخه ۱۹ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: نتایج نشان داد میانگین و انحراف معیار نمرات اضطراب آزمودنی های گروه مداخله و شاهد قبل از مداخله به ترتیب با ۳۵/۶ ± ۴۱/۴۸ و ۱۲/۷ ± ۴۷/۴۲ بود که تفاوت معنی داری با هم نداشتند در حالیکه بعد از انجام آرام سازی فک میانگین و انحراف معیار نمرات اضطراب آزمودنی های گروه مداخله و شاهد به ترتیب ۶/۶ ± ۵۲/۴۶ و ۶۷/۵ ± ۴۷/۴۶ شده بود که با یکدیگر تفاوت معنی داری داشتند (۰۰۱/۰ ≥ P). نتیجه گیری: نتایج نشان داد که استفاده از روش آرامسازی فک موجب کاهش چشمگیری در سطح اضطراب بیماران مبتلا به انفارکتوس میوکارد می شود. پرستاران می توانند با استفاده از آموزش آرام سازی فک که روشی ساده و کم هزینه می باشد، مستقلا اضطراب بیماران انفارکتوس میوکارد را کاهش دهند.

کلیدواژه ها

Anxiety, Jaw Relaxation, Myocardial Infarction, اضطراب, آرام سازی فک, انفارکتوس میوکارد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.