بررسی فراوانی و علل مرگ و میر نوزادان بستری در بخش مراقبت های ویژه نوزادان بیمارستان فاطمیه همدان، سال ۹۴

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: نشریه پژوهش توانبخشی در پرستاری، دوره: 4، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_IJRN-4-3_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 213
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهناز بصیری

دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران

مریم شکوهی

Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran

مرضیه اتوگرا

Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran

نسرین شیرمحمدی

Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran

آرزو شایان

Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran

چکیده

مقدمه: میزان مرگ و میر نوزادان یکی از پارامترهای مهم در ارزیابی شاخص سلامت در جوامع می باشد. مطالعه حاضر به منظور تعیین فراوانی وعلل مرگ و میر نوزادان در بخش مراقبت های ویژه نوزادان (NICU) بیمارستان فاطمیه همدان در سال ۱۳۹۴ انجام شد. روش کار: این پژوهش یک مطالعه مقطعی-توصیفی گذشته نگر بود. جامعه مورد مطالعه شامل کلیه نوزادان فوت شده بستری در بخش مراقبت های ویژه نوزادان بیمارستان فاطمیه در سال ۱۳۹۴ بودند. با مراجعه به بایگانی بیمارستان، اطلاعات مورد نیاز از پرونده های مرتبط با نوزادان فوت شده استخراج شد و با نرم افزار SPSS نسخه ۱۹ مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. یافته ها: در مطالعه حاضر تعداد کل نوزادان بستری شده در بخش NICU تعداد ۱۰۸۰ نفر بوده و تعداد ۲۰۰ نفر از نوزادان فوت شده بودند که ۴۸% (۹۶ نفر) دختر و ۵۲% (۱۰۴ نفر) پسر بودند. بیشترین فراوانی مرگ و میر نوزادان در سن بارداری ۲۸-۳۲ هفته ۶۳% (۱۲۶ مورد)، با نوع زایمان سزارین ۷۴/۵%(۱۴۹ مورد) بود از بین ۲۰۰ نوزاد، ۳/۵% (۷ مورد) ناهنجاری و ۴% (۸ مورد) عوامل خطر بارداری در مادر گزارش شد. شایع ترین علت مرگ، سندروم دیسترس تنفسی ۷۴/۵% (۱۴۹ مورد) بود و ۴۴ مورد حاصل چند قلویی بودند، بطوریکه ۶۱/۴% (۲۷ مورد) از قل دوتایی و ۳۸/۶% (۱۷ مورد) از قل سه تایی بودند. نتیجه گیری: با توجه به فراوانی بالای مرگ نوزادان نارس در سن کمتر از ۳۷ هفته، باید توجه بیشتری در جهت پیشگیری از زایمان زودرس و همچنین پیشگیری از سندرم دیسترس تنفسی، آسفیکسی حول وحوش تولد در دستور کار قرار گیرد.  

کلیدواژه ها

Intensive Care Unit, Infant Mortality, Infants, مرگ و میر نوزادی, مراقبت های ویژه, نوزادان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.