تاثیر رژیم درمانی پزشکی بر سلامت روان، تصویر بدنی و وزن در زنان مبتلا به چاقی
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 327
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJRN-6-3_009
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: شیوع چاقی پیوسته در حال افزایش است و از مشکلات افراد چاق میتوان به افت سلامت روان و تصویر بدنی اشاره کرد. رژیم درمانی یکی از روشهای درمانی موثر در کاهش وزن و افزایش تصویر بدنی و سلامت روان است. در نتیجه، پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر رژیم درمانی پزشکی بر سلامت روان، تصویر بدنی و وزن در زنان مبتلا به چاقی انجام شد.
روش کار: روش مطالعه نیمه تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروههای آزمون و کنترل بود. جامعه پژوهش زنان مبتلا به چاقی مراجعه کننده به کلینیک های تغذیه شهر بابل در سال ۱۳۹۷ بودند. در کل ۳۰ نفر با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و با روش تصادفی به دو گروه ( ۱۵ نفر در هر گروه) تقسیم شدند. گروه آزمون ۸ جلسه (دو بار در ماه) رژیم درمانی پزشکی با رویکرد کاهش وزن دریافت کرد و گروه کنترل آموزشی ندید. ابزارهای پژوهش پرسشنامه های سلامت روان و تصویر بدنی و شاخص توده بدنی بودند. داده ها با استفاده از نرم افزار ۲۱ - SPSS و به روش تحلیل کوواریانس چندمتغیری تحلیل شدند.
یافته ها: یافته ها نشان داد که گروههای آزمون و کنترل از نظر سلامت روان، تصویر بدنی و وزن تفاوت معناداری داشتند. به عبارت دیگر، روش رژیم درمانی پزشکی باعث ارتقای سلامت روان(۰/۰۰۱P< ,۱۲/۷۵F=)، تصویر بدنی (۰/۰۰۱P< ,۳۵/۴۳F=) و کاهش وزن (۰/۰۰۱P< ,۴۳/۵۴۹F=) در زنان مبتلا به چاقی شد.
نتیجه گیری: نتایج نشان دهنده اهمیت روش رژیم درمانی پزشکی در ارتقای ویژگی های روانی و جسمی در زنان مبتلا به چاقی بود. بنابراین، متخصصان تغذیه می توانند از روش مذکور برای ارتقای سلامت روان، تصویر بدنی و کاهش وزن استفاده نمایند.
کلیدواژه ها:
Body Image ، Diet Therapy ، Mental Health ، Obesity ، Weight ، تصویر بدنی ، چاقی ، رژیم درمانی ، سلامت روان ، وزن
نویسندگان
فاطمه هدایت زاده
Department of Psychology, Kish International Branch, Islamic Azad University, Kish Island, Iran
حسن احدی
Professor, Department of Psychology, Faculty of Educational Science and Psychology, Allameh Tabatabaei University, Tehran, Iran
سهیلا خداوردیان
Assistant Professor, Department of Psychology, Center Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :