تاثیر آموزش تدریس مشارکتی بر دیدگاه دانشجویان پرستاری و مامایی به مطلوبیت تدریس مشارکتی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: نشریه آموزش پرستاری، دوره: 5، شماره: 5
  • کد COI اختصاصی: JR_JNE-5-5_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 177
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منصوره عزیززاده فروزی

Kerman University of Medical Sciences, Kerman, Iran

سکینه محمد علیزاده

Kerman University of Medical Sciences, Kerman, Iran

اعظم حیدرزاده

Rafsanjan University of Medical Sciences, Rafsanjan, Iran

چکیده

مقدمه: تدریس تنها انتقال دانش نیست، بلکه تعامل یا ارتباطی بین مدرس و فراگیر است. بنابراین مشارکت دانشجویان در فرایند یادگیری می تواند بر اثربخشی شیوه تدریس بیفزاید. این مطالعه با هدف تاثیر آموزش تدریس مشارکتی بر دیدگاه دانشجویان پرستاری و مامایی به مطلوبیت تدریس مشارکتی انجام شد. روش کار: این مطالعه یک پژوهش شبه تجربی که با مشارکت ۴۷ نفر از دانشجویان پرستاری مامایی دانشگاه علوم پزشکی کرمان انجام شد. نمونه ها به روش نمونه گیری آسان به مطالعه وارد شدند. در ابتدای تدریس توضیحات کافی در مورد نحوه مشارکت دانشجویان در تدریس داده شد و فرایند تدریس مشارکتی در هر جلسه طی ۱۰ مرحله برگزار گردید. در آخرین جلسه اطلاعات با استفاده از ابزار پژوهشگر ساخته بر مبنای تدریس مشارکتی جمع آوری شد. از نرم افزار SPSS با نسخه ۱۷ جهت تجزیه وتحلیل داده ها استفاده گردید. یافته ها: نتایج نشان داد اکثر دانشجویان تمایل به تدریس توسط مدرس را داشته اند و تدریس به صورت مشارکتی از مطلوبیت کمتری برخوردار بوده است؛ به طوری که بیشترین مطلوبیت به ترتیب با میانگین (انحراف معیار) (۰/۴۳) ۴/۸۳، (۰/۴۸)۴/۸۳و (۰/۴۰)۴/۸۱مربوط به "خواندن متن توسط مدرس"، "تدریس درس توسط استاد" و "تجزیه لغات متن توسط مدرس"و کمترین مطلوبیت با میانگین (انحراف معیار) (۱/۳۸)۳/۹۱و (۱/۳۳)۳/۹۸مربوط به دو سوال شامل "ترجمه متن توسط دو یا چند دانشجو با استفاده از دیکشنری در مدت زمان معین" و"ترجمه متن توسط دو یا چند دانشجو بدون استفاده از دیکشنری در مدت زمان معین" بود. نتیجه گیری: با توجه به نتایج پژوهش دانشجویان تمایل بیشتری به تدریس مدرس داشتند؛ احتمالا ماهیت درس زبان به گونه ای است که دانشجویان تمایلی به مشارکت در آن ندارند. بهتر است که تدریس مشارکتی از مقاطع پائین تر شروع شود تا در مقاطع بالاتر تمایل دانشجویان بیشتر شود و احتمالا یادگیری هم بهتر صورت گیرد.

کلیدواژه ها

Collaborative Teaching, Nursing, Midwifery, English Language, تدریس مشارکتی, پرستاری, مامایی, زبان انگلیسی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.