تحلیل مفهوم شهود در پرستاری
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: نشریه آموزش پرستاری، دوره: 6، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_JNE-6-1_004
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 339
نویسندگان
Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran
Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran
Kermanshah University of Medical Sciences, Kermanshah, Iran.
Kermanshah University of Medical Sciences, Kermanshah, Iran.
چکیده
مقدمه: شهود یک مفهوم انتزاعی است که جهت قضاوت و تصمیم گیری توسط پرستاران در بالین بیماران استفاده می شود، با توجه به مبهم بودن این مفهوم و کمبود اطلاعات در این زمینه، پژوهش حاضر در جهت عینی سازی این مفهوم و با هدف تحلیل مفهوم شهود در پرستاری انجام شد. روش کار: تحلیل مفهوم با استفاده از رویکرد واکر و آوانت انجام گرفت که شامل ۸ مرحله می باشد؛ ۱- انتخاب مفهوم، ۲- تعیین هدف تحلیل، ۳- شناسایی موارد استفاده از مفهوم، ۴- تعیین ویژگیهای تعریف کننده مفهوم، ۵- شناسایی یک مورد الگو، ۶- شناسایی موارد مرزی، مخالف و ابداعی، ۷ شناسایی پیشایندها و پیامدها، ۸ نمود تجربی. یافته ها: نتایج نشان داد که ویژگیهای تعریف کننده مفهوم شهود در پرستاری عبارتند از: ۱-کسب دانش به صورت کل نه مرحله ای و فرآیندی، ۲- درک دانش به صورت فوری، ۳- درک شهود به صورت احساس یا فکر، ۴- درک شهود به صورت ناخودآگاه و خودبخودی، ۵- درک شهود همراه با علائم فیزیکی و روانی ، ۶- شهود در مورد یک بیمار معمولا با علائم بالینی او همخوانی ندارد، ۷- پیش بینی وضعیت بیمار با استفاده از شهود ۸- بهبودی وضعیت بیمار با استفاده از شهود در طراحی برنامه مراقبتی او. در این راستا همچنین برای واضح سازی مفهوم موارد مختلف الگو، مرزی و مخالف نیز ارائه شد. نتیجه گیری: در این مطالعه تحلیل مفهوم شهود در پرستاری انجام شد و نتایج این بررسی می تواند تصویری عینی و قابل درک از بکارگیری شهود در پرستاری برای خوانندگان فراهم کند، همچنین توصیه می شود مطالعات کمی و کیفی بیشتری در رابطه با استفاده از شهود در زمینه های مختلف پرستاری انجام شود.کلیدواژه ها
intuition, nursing, decision-making, شهود, پرستاری, قضاوت, تصمیم گیریاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.