تاثیر آموزش مدیریت درد بر آگاهی، نگرش و روش های کنترل درد پرستاران ریکاوری

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: نشریه آموزش پرستاری، دوره: 6، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JNE-6-4_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 342
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

خدایار عشوندی

Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran

غلامحسین فلاحی نیا

Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran

سجاد نقدی

Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran

عباس مقیم بیگی

Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran

بهروز کارخانه ای

Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran

چکیده

مقدمه: در بسیاری از موارد درد بیماران ناکافی درمان می­شود. نزدیک­ترین شخص به بیمار در روند درمان پرستار است و مطالعات نقش مهم پرستار در کنترل درد بیماران را اثبات کرده است. این مطالعه به منظور تعیین تاثیر آموزش مدیریت درد بر آگاهی، نگرش و روش­های کنترل درد پرستاران ریکاوری انجام گرفت. روش کار: این مطالعه نیمه تجربی در سال ۹۴ و با شرکت ۴۱ پرستار ریکاوری و ۲۴۶ بیمار در بیمارستان بعثت همدان انجام شد. در مرحله اول پرسشنامه­های مربوط به اطلاعات دموگرافیک، آگاهی و نگرش در زمینه درد توسط پرستاران ریکاوری تکمیل شد. سپس روش­های کنترل درد انجام شده توسط پرستاران (هر پرستار ۳ بیمار)، با استفاده از چک لیست ثبت گردید. در مرحله دوم اصول مدیریت درد در ریکاوری در دو جلسه آموزشی، در گروه­های کوچک و به صورت بحث گروهی آموزش داده شد. دو هفته بعد و در مرحله سوم مجددا با همان پرسشنامه­ها و چک لیست اولیه، آگاهی، نگرش و روش­های کنترل درد پرستاران ریکاوری ثبت گردید. در پایان داده­ها توسط نرم افزار spss ۱۶ و با آزمون­های تی زوجی، دقیق فیشر و آمار توصیفی در سطح معنی داری ۰۵/۰ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته­ ها: میانگین و انحراف معیار سن پرستاران۵±۹۳/۲۹ سال و سابقه کار بالینی آنها ۵±۵۱/۷ سال بود. نتایج نشان داد که آگاهی پرستاران ریکاوری از مدیریت درد قبل از آموزش از ۶۳/۶۴ درصد به ۱۸/۸۱ درصد در بعد از آموزش رسید(۰۰۱/۰> p). همچنین میانگین امتیاز نگرش پرستاران درباره مدیریت درد قبل از آموزش ۸۷/۷۶ بود که در بعد از آموزش به ۱۲/۸۱ رسید(۰۲۵/۰=p). پرستاران مهمترین موانع در مصرف مسکن­ها را کمبود تعداد پرستاران، عدم دستور پزشک، ترس از عوارض جانبی داروها و عدم وجود شرح وظایف مشخص می­دانند. روش­های کنترل درد پس از آموزش بطور معنی داری تغییر پیدا کرد. نتیجه ­گیری: با برگزاری کارگاه­های آموزشی می­توان آگاهی، نگرش و عملکرد پرستاران در زمینه کنترل درد را افزایش داد که باعث افزایش رضایت بیماران و کاهش عوارض ناشی از درد پس از جراحی می ­شود.

کلیدواژه ها

Training, Pain Management, Knowledge, Attitude, Nurse, آموزش, مدیریت درد, آگاهی, نگرش, پرستار

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.