ارتباط انگیزه پیشرفت و فرسودگی تحصیلی در دانشجویان پرستاری :یک مطالعه توصیفی – همبستگی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: نشریه آموزش پرستاری، دوره: 6، شماره: 5
  • کد COI اختصاصی: JR_JNE-6-5_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 247
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد جواد حسین آبادی فراهانی

University of social welfare and rehabilitation sciences, Tehran, Iran.

لیلا کثیرلو

Qazvin University of medical sciences, Qazvin. Iran.

فرهاد اینانلو

Qazvin University of medical sciences, Qazvin. Iran.

چکیده

مقدمه: انگیزه پیشرفت نقش قابل توجهی در سازگاری دانشجویان با شرایط تحصیلی در دانشگاه دارند،یکی از این شرایط که عمدتا توسط دانشجویان تجربه می شود فرسودگی تحصیلی است که حائز اهمیت می باشد. لذا این پژوهش با هدف تعیین ارتباط انگیزه پیشرفت با فرسودگی تحصیلی در دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی قزوین در سال۱۳۹۵ انجام گردید. روش کار: در این مطالعه توصیفی– همبستگی، ۱۸۰ دانشجوی پرستاری در حال تحصیل در ترم های سوم تا هشتم مقطع کارشناسی دانشگاه علوم پزشکی قزوین به روش سرشماری مورد بررسی قرار گرفتند. جهت جمع آوری داده ها از فرم مشخصات فردی، پرسشنامه انگیزه پیشرفت هرمنس(Hermanse) و پرسشنامه فرسودگی تحصیلی ماسلاخ( Maslach)  استفاده گردید. داده ها در نهایت با استفاده از آزمون های آمار توصیفی شامل میانگین،درصد و انحراف معیار وآزمون های تحلیلی شامل آزمون تی مستقل و ضریب همبستگی پیرسون و با استفاده از نرم افزار Spss۱۶ تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که ارتباط معکوس و معناداری بین انگیزه پیشرفت و فرسودگی تحصیلی وجود دارد(P< ۰.۰۰۱,r=-۰.۵۴). معدل تحصیلی دارای ارتباط مثبت و معناداری با انگیزه پیشرفت (P< ۰.۰۵,r=۰.۴۷) و همچنین ارتباط منفی و معناداری با فرسودگی تحصیلی بود(P< ۰.۰۰۱,r=-۰.۳).دانشجویان علاقه مند به حرفه پرستاری دارای سطح بالاتری از انگیزه پیشرفت بودند(P< ۰.۰۵). نتیجه گیری: ورود افراد علاقمند به رشته پرستاری و برنامه ریزی مناسب آموزشی می تواند میزان فرسودگی تحصیلی دانشجویان را کمتر کرده و انگیزه پیشرفت آنان را ارتقاء دهد.  

کلیدواژه ها

Achievement motivation, Academic burnout, Nursing students, Nursing education., انگیزه پیشرفت, فرسودگی تحصیلی, دانشجویان پرستاری, آموزش پرستاری.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.