بررسی مقایسه ای دانش، نگرش و عملکرد مبتنی بر شواهد در پرستاران شاغل در بیمارستان های منتخب دانشگاه های علوم پزشکی سمنان، لرستان و تهران

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: نشریه آموزش پرستاری، دوره: 7، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JNE-7-4_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 279
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام سپهوند

University of social welfare and rehabilitation sciences, Tehran, Iran

مسعود فلاحی خشکناب

University of social welfare and rehabilitation sciences, Tehran, Iran

حدیث کوگانی نژاد

. Lorestan university of medical sciences, Iran

فاطمه حدادی

Tehran university of medical sciences, Iran

چکیده

مقدمه: پرستاران به عنوان یکی از اعضاء تیم درمان، نیاز است در امر مراقبت از بیمار از بهترین شواهد موجود و نتایج تحقیقات معتبر در عملکرد خود استفاده کنند. مقاله حاضر با هدف بررسی مقایسه ای دانش، نگرش و عملکرد پرستاری مبتنی بر شواهد در سه بیمارستان منتخب از دانشگاه­های علوم پزشکی تهران، سمنان و لرستان را در سال ۱۳۹۶ انجام شد.  روش کار: این مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی بود که ۵۲۴ پرستار شاغل در بیمارستان­های منتخب دانشگاه­های علوم پزشکی سمنان و لرستان و تهران از نظر دانش، نگرش و عملکرد مبتنی بر شواهد مورد ارزیابی قرار گرفتند. ابزار جمع آوری داده­ها پرسشنامه عملکرد مبتنی بر شواهد با دو بخش اطلاعات جمعیت­شناختی و سه بعد دانش، نگرش و عملکرد مبتنی بر شواهد، بود. داده­ها پس از جمع آوری وارد نرم افزار SPSS نسخه ۱۶ شده و با آمار توصیفی و تحلیلی(آنووا و ضریب همبستگی اسپیرمن) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: در این مطالعه میانگین عملکرد مبتنی بر شواهد در سه حیطه دانش، نگرش کاربرد در پرستاران دانشگاه علوم پزشکی سمنان و لرستان نسبت به دانشگاه تهران تفاوت معنی دار داشت(P< ۰.۰۰۰۱). بین جنس، سن، سابقه کار و عملکرد مبتنی بر شواهد ارتباط معنی دار بود ولی بین سطح تحصیلات و عملکرد مبتنی بر شواهد ارتباط معنی دار وجود نداشت. نتیجه گیری:با توجه به نتایج مطالعه،عملکرد مبتنی بر شواهد در پرستاران استانهای سمنان و لرستان نسبت به استان تهران بیشتر بود. با اجرای اصول پرستاری مبتنی بر شواهد می­توان با کم کردن فاصله بین تحقیق و عمل پرستاری، از نتایج پژوهش در بالین استفاده کرده و کیفیت مراقبت را افزایش داد و با این کار هویت مستقل پرستاری نیز ارتقاء می یابد.

کلیدواژه ها

Key words: Nurse, evidence- based care, practice, پرستار, مراقبت مبتنی بر شواهد, عملکرد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.